Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

«Σάρωσε» στις εκλογές του ΣΑΤΑ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος με 61% και 14 έδρες



Σαρωτική νίκη κατέγραψε στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών του Συνδικάτου ΤΑΞΙ Αττικής (ΣΑΤΑ) ο ιστορικός πρόεδρος του κλάδου Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανεβάζοντας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες την εκλογική του δύναμη και εξασφαλίζοντας άνετη πλειοψηφία εδρών στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Πιό συγκεκριμένα, από την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων προέκυψε ότι η παράταξη ΔΑΚΜΕ-ΤΑΞΙ, της οποίας ηγείται ο κ. Λυμπερόπουλος εκτόξευσε τα ποσοστά της στο 61%, από το 51%, που είχε λάβει κατά τις προηγούμενες εκλογές.

Με βάση το ποσοστό αυτό η ΔΑΚΜΕ κερδίζει 14 έδρες από τις 21 του νέου διοικητικού συμβουλίου και εξασφαλίζει άνετη πλειοψηφία στην διοίκηση του Συνδικάτου, ενώ μέχρι σήμερα είχε 12 έδρες.


Οι εκλογές διεξήχθησαν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη (16/4) στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι το εκλογικό περίπτερο της ΔΑΚΜΕ-ΤΑΞΙ, δηλ. της Συνδικαλιστικής παράταξης που δημιουργήθηκε από στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν, με πρώτο τον κ. Λυμπερόπουλο, επισκέφτηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη άλλων κομμάτων, Δήμαρχοι και υποψήφιοι Δήμαρχοι που στηρίζονται από την ΝΔ όπως ο Ανδρέας Παχατουρίδης, παλαιά κομματικά στελέχη της ΝΔ, αλλά κανένας, εν ενεργεία, βουλευτής του κόμματος.

Αντιθέτως, στο συγκεκριμένο περίπτερο έδωσε το «παρών» και κάθισε για αρκετές ώρες συνομιλώντας με τους επαγγελματίες που προσήρχοντο για να ψηφίσουν, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: