Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Σχέδιο διαχείρισης κρίσης για ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής – Αιχμές για Κομισιόν – Άμεσα νέα διοίκηση



Δραματική και άθλια η κατάσταση σε έναν υπό κατάρρευση ΟΑΣΘ σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Ανακοίνωσε σχέδιο διαχείρισης κρίσης με άμεση τοποθέτηση νέας διοίκησης. Αιχμές στην Κομισιόν για την κρατικοποίηση του οργανισμού.

Δραματική παρουσίασε την εικόνα των αστικών συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο νεότερος στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο Κ. Καραμανλής τόνισε αρχικά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε δυστυχώς πολύ έντονη την σφραγίδα της στις αστικές συγκοινωνίες. «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη δεν κυκλοφορούν πάνω από 240-260 λεωφορεία. Μείωση του στόλου, εικονικά δρομολόγια, κατάρρευση της τηλεματικής, δραματική πτώση των εσόδων. Έχουμε έναν κρατικοποιημένο οργανισμό ο οποίος λαμβάνει 200% επιδότηση» ανέφερε ο νέος υπουργός.

«Εδώ που έχουμε φτάσει άμεσα προχωράμε στην εκπόνηση ενός σχεδιου διαχείρισης κρίσης ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα, την κατάρρευση του ΟΑΣΘ. Ούτε θαύματα μπορούμε να κάνουμε, ούτε μαγικά ραβδάκια έχουμε. Ούτε όμως θα επιστρέψουμε στο παρελθόν. Δυστυχώς η ζημιά έχει ήδη γίνει» τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην Ευρώπη για το γεγονός ότι επέτρεψαν την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. «Φέρει ευθύνη η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε μετά από 20 χρόνια την μοναδική πανευρωπαϊκή κρατικοποίηση».

«Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε όλα τα ικανά στελέχη του ΟΑΣΘ, χωρίς κομματικές παρωπίδες με αξιοκρατικά κριτήρια και αλλαγή της διοίκησης» κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: