Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Διενεργήθηκε η εργατική διαφορά των συναδέλφων μας Ηλία Βουλγαρόπουλου και Γιώργου Σερέτη και όπως σας είχαμε ενημερώσει με ανακοίνωση μας όσες αναβολές και αν έπαιρνε η εταιρεία δεν μπορούσε να αποφύγει το αναπόδραστο!



Στον επιθεωρητή εργασίας ήταν τόσο ξεκάθαρα τα δεδομένα που οι συνάδελφοι μας δεν χρειάστηκε να δηλώσουν ΤΙΠΟΤΑ πέραν του ότι εμμένουν στις θέσεις τους, εμείς δεν χρειάστηκε να τοποθετηθούμε καν, ενώ η εταιρεία περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν είχε δόλο αλλά ότι η πρακτική της οφείλεται σε υπηρεσιακές ανάγκες. Μαζί με την απόφαση του επιθεωρητή όλα αυτά δεν έπιασαν ούτε μια σελίδα!

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι Μονομερής χορήγηση κανονικής άδειας από τον εργοδότη στον εργαζόμενο απαγορεύεται !Ούτε μία ημέρα!

Επίσης, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη μέχρι το τέλος έκαστου ημερολογιακού έτους να μας χορηγεί τις αναλογούσες στον εν λόγω έτος ημέρες κανονικής άδειας!

Αν δεν το κάνει είναι υποχρεωμένη να μας αποζημιώσει, αν προκύπτειυπαιτιότητα δική της με προσαύξηση 100%!

Η υπαιτιότητα αποδεικνύεται με αντίγραφα αιτήσεων μας στα οποία ζητάμε την άδεια μας. Γι αυτό και επανειλημμένος σας έχουμε ζητήσει να παίρνετεαντίγραφα από ότι και αν αιτήστε προς την ΟΣΥ. Οι συνάδελφοι μας επειδή μας διαβάζουν και μας ακούνε, είχαν αντίγραφα που αποδείκνυαν την υπαιτιότητα της εταιρείας!

Τώρα αν και αυτό το μήνα η εταιρεία δεν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς τους συναδέλφους μας, όπως εγγράφως δήλωσε ο επιθεωρητής εργασίας του Υπουργείου, αναμένει την ενημερώσει τους, ώστε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά - και με την ευκαιρία να αποδειχθεί και αν υπήρχε δόλος προς τους συγκεκριμένους συνάδελφους ή όλοι απολαμβάνουν την ίδια αντιμετώπιση από το γραφείο κίνησης.

Τέλος η εταιρεία δήλωσε ότι ''προτίθεται να χορηγεί κανονικά, τις κανονικές άδειες των εργαζομένων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας''. Αν δεν το πράττει υπάρχει δόλος; Εδώ είμαστε να το δούμε!

Να πούμε σαν υστερόγραφο ότι οι συνάδελφοι μας εγγράφως είχαν αιτηθεί προς το Συνδικάτο που ανήκουν και που είναι ταμειακώς εντάξει, να τους χορηγηθεί νομική κάλυψη στην εργατική διαφορά με τον εργοδότη τους, για μια κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών εργατικών τους δικαιωμάτων και το προεδρείο δεν μπήκε καν στον κόπο να τους απαντήσει!

Το αποτέλεσμα της εργατικής διαφοράς, όπως και τις αιτήσεις των συναδέλφων μας προς το προεδρείο για χορήγηση νομικής προστασίας, μαζί με την παρούσα ανακοίνωση θα τα δείτε στο http://ergazomenoiosy.blogspot.gr.

Παναγιώτης Σκοκέας – Χρήστος Τόλιας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ - ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ

Η Αίτηση του Ηλία για την παροχή νομικής κάλυψης από το Συνδικάτοτου, απέναντι στον εργοδότη του.



Η αίτηση του Γιώργου αναμένουμε να μας σταλεί άμεσα,ως τότε, φιλοξενούμε μια φωτογραφία του.




Το ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: