Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Στο Σύνταγμα η η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Ξεκάθαρο το μήνυμα

Από νωρίς άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος στην πλατεία ΚοτζιάΠέρασε μπροστά από τη Βουλή η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ - Αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς
 Κλειστή η Σταδίου, κατευθύνεται στη Βουλή η πορεία
- ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά
- Παρούσα και η βουλευτής της γερμανικής αριστεράς Χαϊκεν Χέλσεν
- Βιντεοσκοπημένο μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν οι Πορτογάλοι συνδικαλιστές
- Κόσμος συγκεντρώνεται και στο Μουσείο, κλειστή η Πατησίων
Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για τις 10:00 το πρωί της Πρωτομαγιάς. Το κάλεσμα είχαν απευθύνει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας....

ΩΡΑ 11:40 Κόσμος μπροστά στο ΜουσείοΣτην πλατεία Κοτζιά, για να συμπαρασταθεί στους Έλληνες εργαζόμενους βρέθηκε και μια Γερμανίδα βουλευτής, η Χαϊκεν Χέλσεν, της γερμανικής αριστεράς.
"Η διαφορά δεν είναι ανάμεσα στον ελληνικό και το γερμανικό λαό. Πρέπει να παλέψουμε μαζί αυτό το σύστημα", είπε η Γερμανίδα βουλευτής στο μήνυμά της.
Το δικό τους μήνυμα έστειλαν και οι συνδικαλιστές της Πορτογαλίας.
Εκτός από την πλατεία Κοτζιά, κόσμος συγκεντρώθηκε και στο Μουσείο, με αποτέλεσμα να κλείσει η Πατησίων.
Ποιοι απεργούν σήμερα
24ωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ απεργίες και στάσεις εργασίας κάνουν οι ναυτικοί και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία (κόντρα στην απόφαση της ΠΝΟ για 4ωρη στάση εργασίας) κήρυξαν 24ωρη απεργία και μοιραία τα πλοία δε θα λύσουν κάβους έως τις 24:00.
Με ολιγόωρες στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην του Προαστιακού και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Μετρό, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί μέχρι τέλος της βάρδιας. Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 7:30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Ακινητοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με 24ωρη απεργία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: