Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Καλώς τον! Καλώς το παλικάρι της Νεράιδας!

Panagiotis Katsiadas
Καλώς τον!
Καλώς το παλικάρι της Νεράιδας!
Την επανεμφάνιση του έκανε το παλικάρι της Νεράιδας, θυμάστε που σας είχα πει για ωραίο deal που είχε κλείσει στο δεύτερο όροφο της εταιρείας, μιας και οι νύφες σφάζονταν στην πόδια του ποια θα το πρωτοπάρει!
Νίκησε η κυβερνώσα νύφη, μιας και τα χιλιάδες ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου ήταν αρκετά για πέσει ο γαμπρός!
Δεν είναι και εύκολο, χρειάζεται καλό κομπόδεμα ένας μέσος γονιός να πάρει στο παιδί του τέτοιο χαρτί.
Έκανε την επανεμφάνιση του λοιπόν το παλικάρι με τις ίδιες απορίες στο ίδιο μοτίβο, ξεχνώντας βέβαια πως τωρα είναι με την κυβέρνηση και τον Συριζα.
Απορίες του τύπου του, ποιος πήγε στη Σερβία, γιατί πήγε, με τι έξοδα πήγε και συνήθη γνωστά που ξέρει καλά να ρωτάει. Αυτή είναι δουλειά που τον έχει βάλει η νύφη, που σας έλεγα πριν, να κάνει.

Τελείωσε "μετά" το γάμο η επανάσταση του, αποκήρυξε τους συντρόφους του και εισχώρησε στο σύστημα ξεπερνώντας και τις δικές του προσδοκίες.
Βέβαια απορίες για την κυβερνητική πολιτική και που μας πάει το κόμμα του δεν έχει, η Σερβία τον καίει.

Η κατάργηση του ελέγχου από το καλοκαίρι του 2015 στέλνοντας την εταιρεία στα βράχια δε του είναι απορία να ρωτήσει το κόμμα του.

Η ψεύτικη υπόσχεση της σημερινής κυβέρνησης το Σεπτέμβρη του 2014 στην έκθεσης της Θεσσαλονίκης για αύξηση της κρατικής επιδότησης στις αστικές συγκοινωνίες από 85 εκατομμύρια σε 300 δε του είναι απορία να ρωτήσει το κόμμα του.

Τα ψέμματα του υπουργού Κατρουγκαλου το 2015 για 1274 προσλήψεις στις συγκοινωνίες, στέλνοντας στο καλάθι τις ήδη 500 εγκεκριμένες από τον ΑΣΕΠ από το 2014, που δεν έχουμε οδηγούς να βγάλουμε βάρδιες και τεχνίτες να επισκευασουν τα λ/φ, δε του είναι απορία να ρωτήσει το κόμμα του.

Την εξαγγελθείσα κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου που τόσο αδικεί τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, μιας και δεν εργάζονται με το πτυχίο στο τιμόνι, ( κάτι θα ξέρει σε αυτό πτυχιούχος τωρα μη χάσουμε και τον παραπάνω μισθό από τους αγράμματους) που οχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά 1.1.2016 εφάρμοσαν το νέο ενιαίο μισθολόγιο με μειώσεις στις υπερωρίες και δευτερεύουσες αποδοχές δε του είναι απορία να ρωτήσει το κόμμα του.

Τον απαράδεκτο προγραμματισμό στο θέμα προμηθειών ανταλλακτικών που με τις καθυστερήσεις έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά να βγαίνει το έργο στο μισό με οδηγούς να κάθονται τα πρωινά στα αμαξοστάσια και αυτοί που είναι έξω να αντιμετωπίζουν την οργή των επιβατών, δε του είναι απορία να ρωτήσει το κόμμα του.

Την κοροϊδία του υπουργού εδώ και 2 χρόνια που έχει ένα μαύρο φάκελο και θα στείλει τους "σαμποτερ" τεχνίτες στον εισαγγελέα ότι τάχα μου δε φτιάχνουν τα λ/φ ενώ έχουν ανταλλακτικά, δεν του είναι απορία να ρωτήσει το κόμμα του.

Την κοροϊδία της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας εδώ και 2 χρόνια για την υπογραφή της ΕΣΣΕ, κοροϊδίας και εκβιασμού που έχει φτάσει στα όρια της ανηθικότητας όταν δεν πληρώνεις λογοθεραπειες, παιδικούς σταθμούς, γάλα κ.α. προκειμένου να εκβιάστει το συνδικάτο να υπογράψει αυτο που η διοίκηση θέλει. 

Γιατί αφού η πρόταση της διοίκησης είναι καλή, όπως λενε κάποιοι από την παράταξη του, δεν βγάζει μια ανακοίνωση στους εργαζόμενους να εξηγεί ανα ειδικότητα την αύξηση που θα πάρουμε αλλά το "κακό" προεδρείο δεν υπογράφει, αλλά δε του είναι απορία να ρωτήσει το κόμμα του.

Για το κλείσιμο του αμαξοστασίου του ελληνικού ούτε λόγος, δεν ήταν καν θέμα επανάστασης για το παλικάρι όταν σε άλλες εποχές που είχε το κόμμα έξω από την πύλη θα ήταν αιτία πολέμου αλλά τώρα δε του είναι απορία να ρωτήσει το κόμμα του.

Τώρα δεν υπάρχει θέμα για τους συναδέλφους που πηγαίνουν το πρωι στον Πειραιά ή και στο Βοτανικό να βγάλουν λ/φ ή να δουλέψουν ρεπό, μιας και κάποιοι γνωρίζουν την ανάγκη κάποιων συναδέλφων μας και τους φέρνουν απέναντι σε άλλους που δεν πάνε. 

Αλλά για αυτό δε μπορεί να πάρει θέση μιας και στο αεροδρόμιο καθημερινά που είναι το παλικάρι έχει μόνο καινούργιες νταλίκες, ναι ναι αεροδρόμιο μόνο, που να διαβάσει το παλικάρι στο μπύθουλα το Μενίδι ή στο Πέραμα. Το διάβασμα θέλει καθαρό αέρα αεροδρομίου!
Οπότε δε του είναι απορία να ρωτήσει το κόμμα του.

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά ακόμα αλλά η μοναδική απορία για το παλικάρι της νεράΐδας θα ήταν Σερβία.
Αυτό έχει ως αποστολή αυτή την εβδομάδα.

Υγ1: στο έχω πει όσο καις το μυαλό σου με μαλακιες σε χτυπάω σαν χταπόδι... γνωρίζω πολύ περισσότερα από σένα και σου διαφεύγει πως τωρα είμαι οδηγός...

Υγ2: πες σε αυτόν που τον εκλιπαρούσες να ρίξει το μαγαζί (που μόνο δεν έπεσε αλλά θα σου κατσικοθεί πολλά χρόνια ακόμα στο σβέρκο) να βρει άλλο τρόπο να πιέσει, εσύ του βγήκες αεροδρομιακιας πρωινός.

Υγ.: σαν καλός προικοθήρας, που λένε και στο χωριό μου, ζήτα γρήγορα να πάρεις και ρέστα της προίκας για δε τα βλέπω καλά τα πράγματα. Θα χωρίσεις καμία μέρα βίαια και δε σε βλέπω στα γραφεία.

Καληνύχτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: