Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ !


Αποφασίζει και διατάσσει!

Με μια απόφαση που μας γυρνάει στην εποχή του Βαρδουλάκη (ο νεκροθάφτης της ΕΑΣ και της δημόσιας συγκοινωνιας ’90-’92) και του Κόκκορη (διοικητής Εθελ επι Σημίτη), ο διοικητης της Ο.ΣΥ κ. Αναγνωστόπουλος, διέταξε την μετακίνηση τριών οδηγών απο τα αμαξοστάσια που εργαζόταν επι δεκαετίες σε αλλα μακριά απο τον τόπο κατοικίας τους (πχ οδηγός που μένει Καματερό και εργάζονταν ΑΣ Βοτανικού μετακινήθηκε στο ΑΣ Μπραχαμίου). Παρά τη θέληση τους και εντελώς εκδικητικά, παράνομα, και με την αιτιολογία των «υπηρεσιακών αναγκών» ο διορισμένος διοικητής της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τρομοκρατεί με αυτή του τη κίνηση το προσωπικό κίνησης. Ειναι γελοίο πραγματικά στις αποφάσεις μετακίνησης που ανακοινώθηκαν, να επικαλείται «υπηρεσιακές ανάγκες» τη στιγμή που λείπουν εκαντονταδες οδηγοί απο κάθε Α/Σ. Και «ακραία»επικίνδυνο να επιβάλει πειθαρχικό έλεγχο με αυτό το τρόπο πέρα απο κάθε σύννομη διαδικασία. Τη στιγμή που η ΟΣΥ το «βουλώνει» με τους εργολάβους και τους προμηθευτές, ο κ. Αναγνωστόπουλος πουλάει εξουσία και τσαμπουκά στους οδηγούς σαν να ειναι στο ….»τσιφλίκι» του!

Το Συνδικάτο ΟΑΣΑ πρεπει να αντιδράσει άμεσα να απαιτήσει να ακυρωθεί η αυταρχική αυτή απόφαση που στερείται κάθε νομιμότητος. Να μην επιτρέψουμε να λειτουργήσει το διευθυντικό δικαίωμα. Να μην συναινέσουμε και σε καμία συγκάληψη κακουργηματικής πράξης αν αυτή εχει αποδεδειγμένα διαπραγεί απο οποιονδήποτε.

Βεβαια σε χοντρό επεισόδιο πριν τρεις εβδομάδες στο ΑΣ Βοτανικού ανάμεσα σε συνδικαλιστές και σταθμαρχες της Υπ/νσης κινησης, ο κ. Αναγνωστόπουλος ακόμη «ψάχνει» να βρει τι έγινε. Αλλα εκεί εμπλέκονται στελέχη της εργοδοτικής παράταξης, δικές του επιλογές σε θέσεις ευθηνης, με την διαδικασία της ανάθεσης. Πλήρη κάλυψη απο τον κ. Αναγνωστοπουλο και κουκούλωμα!

ΥΓ. Ανάλογη απόφαση είχε βγάλει και ο κος Καραγιαννοπουλος διευθ. σύμβουλος της ΟΣΥ την περιοδο 2010-2012 για τον συνάδελφο Ανδρέα Λαγοπάτη. Τον είχε μετακινήσει απο το Α/Σ Ελληνικού στο Α/Σ Βοτανικού επειδη είχε «έρθει στα χέρια» στην πύλη του Α/Σ με τον Υπ/ντη κίνησης Λουλακακη, οταν με το «ασκέρι» του επιχείρησαν να σπάσουν απεργία. Υπακούοντας τότε ο κος Καραγιανοπουλος στον «ταγό» του τον μετακίνησε παράνομα κα εκδικητικά. Μετα απο λίγες μέρες και με την πίεση της ΑΠ επανήλθε στο Α/Σ που εργαζόταν και που επιθυμούσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: