Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο διάλογος μεταξύ διοίκησης-κυβέρνησης με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ σηματοδοτεί ένα νέο ξεπούλημα του κλάδου;


Ο διάλογος μεταξύ διοίκησης-κυβέρνησης με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ σηματοδοτεί ένα νέο ξεπούλημα του κλάδου;
Ο περιβόητος διάλογος για την ένταξη μας στο ενιαίο μισθολόγιο αλλά και όλα όσα δεινά περιλαμβάνει για τους εργαζόμενος ο νόμος 4093/2012 , όπως όλοι θυμόμαστε ξεκίνησε για τις γραφειοκρατικές και φιλοκυβερνητικές παρατάξεις από την ψήφιση του νόμου σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα.
Σε όλο αυτό το διάστημα , όλοι μας βιώσαμε , τα διάφορα παπαγαλάκια που διαβεβαίωναν για την δήθεν εξαίρεση μας από τον νόμο.


Οι ίδιοι οι διαπλεκόμενοι με ανακοίνωση τους στις 20-12-2012 που μπορείτε να την δείτε στον συνδεσμοεδω μας διαβεβαίωναν για την θετική έκβαση με την κατάθεση πρότασης νόμου(;) από το ΠΑΣΟΚ αλλά και για το «κύριο αίτημα μας , «περί ενιαίου μισθολογίου που αντιμετωπίστηκε ως ΔΙΚΑΙΟ.»
Όλοι γνωρίζαμε ότι κοινώς μας δούλευαν με μοναδικό σκοπό να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι κάτι που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τα αφεντικά τους , την κυβέρνηση και την Τρόικα.
Επειδή όπως όλοι ξέρουμε ότι το ψέμα «έχει κοντά ποδάρια» εξαναγκάστηκαν να συρθούν στην Γενική Συνέλευση στο Τιτάνια και στο ΣΕΦ.
Στην συνέλευση στο ΣΕΦ οι εργαζόμενοι μέσα από ένα κλίμα απειλών , ανασφάλειας και συνεχούς βομβαρδισμού από κανάλια , κυβέρνηση , διοίκηση και παπαγαλάκια αποφάσισαν τα εξής:
  1η Πρόταση:
ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΡΑΜΑ
Εξουσιοδότηση του ΔΣ, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 31-1-2013 και Γενική Συνέλευση εν αναμονή των εξελίξεων ως τις 14-2-2013 καταλυτική ημερομηνία.

Σήμερα στο ΔΣ , μάθαμε λοιπόν ότι ο περιβόητος διάλογος δεν ξεκίνησε ακόμα , μάθαμε ότι δεν υπάρχει διεκδικητικό πλαίσιο συζήτησης με την διοίκηση και μάθαμε επίσης ότι η Διοίκηση με έγγραφο που μπορείτε να δείτε εδώ κάλεσε το Συνδικάτο σε συνάντηση «στα πλαίσια του διαλόγου που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις(!!!!!) με την εταιρεία και τα οποία ΔΕΝ αντίκεινται στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου»

Από δω και πέρα αρχίζουν τα ευτράπελα για ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ- Πανεργατική που στήριξαν και στηρίζουν το τσάκισμα των εργαζομένων μέσω κυβερνητικών επιλογών.
Εμφανίστηκε και δεύτερο έγγραφο που μπορείτε να δείτε εδώ που μεταθέτει την συνάντηση για την Τρίτη 12-02-2013 και ώρα 12:30
Σε τοποθέτηση μελών του ΔΣ εκτός ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ και Πανεργατικής , τα οποία ζήτησαν να παρευρεθούν στην συζήτηση με την Διοίκηση η απάντηση ήταν αρνητική , παρότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης λέει για όλο το ΔΣ.
Καταλαβαίνετε λοιπόν για ποιον λόγο η ΕΑΣ δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση εξουσιοδότηση του ΔΣ . Οι συσχετισμοί έχουν εκφρασθεί:
Έχουμε 11 φιλοκυβερνητικές ψήφους και 6 αντίθετες με το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης.
Όταν τέλειωσε το ΔΣ , ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ- Πανεργατική πήγαν στην Διοίκηση για να …. ξεκινήσουν τον διάλογο.
Εκεί παραβρέθηκαν και μέλη του ΔΣ αλλά και εργαζόμενοι (η Ανεξαρτητη Παρέμβαση και μετεπειτα ανεξαρτητοι συδδυασμοι). Παρά την σαφέστατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν , λέγοντας μάλιστα ότι η Διοίκηση έστειλε και ΤΡΙΤΟ έγγραφο που μπορείτε να το δείτε εδώκαι στο οποίο καλεί Πρόεδρο και Γραμματέα και του Συνδικάτου και του σωματείου Τεχνιτών
Το τραγικό της υπόθεσης είναι οτι τον 'πορτιέρη" της διοίκησης τον παριστανε ο εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ Κ. Μπαμπόνηρος ο οποίος συμφωνα με την μαρτυρία του επικεφαλής της ΑΠ  Α Κασιμέρη και του συναδέλφου Λ.Κ απαιτούσε την αποχωρηση του εργαζόμενου.
Στους εκπροσώπους των ανεξαρτητων συνδυασμών , ειπώθηκε ΨΕΥΔΩΣ οτι στο γραφείο της Διοίκησης βρισκομταν μονο πρόεδροι και γραμματεις ενω περευβρισκονταν και μελη του ΔΣ της ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ και Πανεργατικης.
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
Τι ήταν αυτό που θα συζητούσαν με την Διοίκηση και δεν έπρεπε να το μάθουν οι εργαζόμενοι;
Γιατί παραβίασαν την ΔΙΚΗ τους πρόταση  και ΔΙΚΗ σας απόφαση που ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση;
Με τι πλαίσιο κατέβηκαν σε διάλογο;
Γιατί η Διοίκηση της ΕΘΕΛ , λειτούργησε σαν μικροσυνδικαλιστικός παράγοντας και άλλαξε το έγγραφο της αποκλείοντας μέλη του ΔΣ από την συζήτηση;
Γιατί –εφόσον- ήθελε να μιλήσει μόνο με προέδρους και Γραμματείς στην συζήτηση παραβρίσκονταν και μέλη των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αλλά και της Πανεργατικής;;;;
Ο νοών νοείτω συνάδελφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: