Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Τα «γιουσουφάκια» των εφοπλιστών,


Socratis Loukos‎ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Π.Α.ΜΕ. Α/Σ Ο.ΣΥ.                                                                          Τα «γιουσουφάκια» των εφοπλιστών, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, βρήκαν χτες ευκαιρία στη Βουλή να ξεσπάσουν για πολλοστή φορά το ταξικό μένος τους απέναντι στο Κόμμα της εργατικής τάξης.
Ο βουλευτής της Π. Κουκούτσης, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις υδατοκαλλιέργειες, θυμήθηκε να αποτίσει τιμή στους πολιτικούς του προγόνους και να ξορκίσει μια «ήττα» που τους στοιχειώνει: «Τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Μεγάλες μέρες για εμάς τους εθνικιστές, που δεν ξεχνούμε. Στις 29 Αυγούστου συντρίβεται τελειωτικά ο ξενόδουλος κομμουνισμός και το κίνημά του στο Γράμμο και στο Βίτσι. Για μας είναι μία ημέρα, κατά την οποία τα νιάτα της πατρίδας μας εκμηδένισαν τους τελευταίους σλαβόφρονες στο Γράμμο και στο Βίτσι, άσχετα αν αυτούς τους αγώνες τους εκμεταλλεύτηκαν οι "μποδοσάκηδες" και η πλουτοκρατία».
Την κατάλληλη απάντηση στους χρυσαυγίτες έδωσαν μιλώντας στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ: «Στις κορόνες μίσους των απογόνων των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων απαντάει ο ηρωικός αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αγώνας για ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ελλάδα. Ο αγώνας αυτός, όπως και η ηρωική ΕΑΜική Αντίσταση, αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, όταν άλλοι συνεργάζονταν με τους κατακτητές». Ενώ η Διαμάντω Μανωλάκου πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά τη φασιστική παραϊστορία, βρωμίζουν την πιο λαμπρή σελίδα του αγώνα του λαού και του κινήματος, γιατί πάντα ήταν με τους καταδότες των αγωνιστών. Αυτή είναι η εγκληματική ιδεολογία και δράση τους και ας μην το ξεχνούν οι παλαιότεροι και ας το μαθαίνουν οι νεότεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: