Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;


Συνάδελφοι, είναι λυπηρό σε αυτές τις χαλεπές μέρες που ζούμε η πλήρης απαξίωση των εργαζομένων και συγκεκριμένα κυρίως εμάς των οδηγών οι οποίοι καθημερινά ζούμε ένα Γολγοθά και που το χειρότερο από όλα είναι να μην έχεις την στήριξη από ένα πάλαι ποτέ ισχυρό συνδικάτο.
Ξεκινώντας από την συρρίκνωση του μισθού μας χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση και ειδικά από την ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο που ο νομοθέτης κυρίως το έκανε για τους πενθημερίτες του δημοσίου και όχι για εμάς.
Δυστυχώς κάποιοι ''τα έδωσαν όλα'' χωρίς αντίδραση και καταλήξαμε στο άθλιο σήμερα. Παίρνεις εξοφλητικά της μισθοδοσίας σου και δεν γνωρίζεις με ποιο τρόπο πληρώνεσαι και ουτε ενημέρωση υπάρχει από κανέναν για ποιο λόγο είσαι σχεδόν επί μονίμου βάσεως χρεωστικός.
Πάμε στην εργασιακή μας καθημερινότητα, στις απάνθρωπες και ρομποτικές δρομολογήσεις στους άθλιους χρονους διαδρομής στα λ/φ με ελλείψεις και συνεχείς βλάβες ,στα προβληματικά καθίσματα που πολλοί οδηγοί έχουν αποκτήσει οστεομυικά προβλήματα, στην συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου που κάποιοι προσπαθούν με ελλείπείς χρόνους διαδρομής να κάνουν συγκοινωνία η σώνει και καλά ένας οδηγός να δουλεύει και να παράγει έργο για 1 1/2 οδηγό, πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό να γινει.Το επιβατικό κοινό ταλαιπωρείται μαζί με εμάς και δυστυχώς λόγω αυτών των καταστάσεων που βιώνουμε στην εργασιακή μας καθημερινότητα μας πολλοί οδηγοί έχουν γίνει αποδέκτες ξυλοδαρμών χωρίς να είναι υπαίτιοι.
Θα ήθελα να αναφερθώ και στο πρόσφατο ''περίφημο '' πρόστιμο του ΣΔΟΕ ύψους περίπου 178.000 ευρώ που ακούγεται ότι επιβλήθηκε στο συνδικάτο για μη νόμιμα παραστατικά και βλέπω κάποιους να αντιδρούν δικαιολογώντας την .....ανομία.
Ακόμα δεν μας έχουν ενημερώσει όπως ήδη εγράφως τούς έχουμε ζητήσει αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν διαχειρίζεσαι χρήματα 4000 εργαζομένων οφείλεις να τηρείς τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Τέλος συνάδελφοι στις εκλογές στις 18 & 19 Μαρτίου στείλτε με ισχυρή πλειοψηφία οδηγούς στο συνδικατο,οι οποίοι δεν πατρονάρονται η παίρνουν εντολές από κόμματα, για την ανάκτηση των κεκτημένων εργασιακων δικαιωμάτων μας και για την βελτίωση της εργασιακης μας καθημερινότητας.

Κάποιοι ποντάρουν στον φόβο σου, απαξίωσε τούς με την ψήφο σου.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΗ ΨΗΦΟ !!!!

Αργύρης Βουμβάκης Α.Μ 0446 Α/Σ Ανθούσας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ – ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: