Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Παιχνίδια της Διοίκησης Οικονόμου στην ΟΣΥ


Τα πέντε χρόνια μνημονίων, οι εφαρμοστικοί νόμοι, η τεράστια μείωση της κρατικής επιχορήγησης σε συνδυασμό με τις αντιλαϊκές πολιτικές και η ανίκανη διοίκηση έφτασαν τις Αστικές μεταφορές σε πλήρες αδιέξοδο.. Την μεγάλη μείωση του συγκοινωνιακού έργου την νιώθουν στο πετσί τους τόσο τα λαϊκά στρώματα που είναι το επιβατικό κοινό όσο και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες γαλέρας.


Η έλλειψη συντήρησης ήδη έχει σαν αποτέλεσμα μέσα σε τρεις μήνες το 2015 να πάρουν φωτιά 4 λεωφορεία και από καθαρή τύχη σε συνδυασμό με την ψυχραιμία και την σωστή αντίδραση των οδηγών δεν θρηνήσαμε θύματα.Τα τρία πρώτα (πιθανόν και το τέταρτο) κάηκαν από την ίδια ακριβώς αιτία : Διάτρηση του κινητήρα και ανάφλεξη των λαδιών.

Θα περίμενε κανείς πως η διοίκηση της ΟΣΥ και ο Διευθύνων Σύμβουλος, επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα έσκυβε πάνω στο πρόβλημα για να το αντιμετωπίσει.

Απεναντίας όμως!!!!

Εκμεταλλευόμενος την πλήρη αδράνεια και απραξία του υπουργείου Μεταφορών και κατ επέκταση της κυβέρνησης , αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα , φροντίζει μέσα από αμφιλεγόμενες αποφάσεις –αστραπή να «βολεύει» ημέτερους και αρεστούς με την μέθοδο της ανάθεσης καθηκόντων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσπαθεί να στήσει καινούριο παιχνίδι , στην πλάτη των εργαζομένων με την μισθοδοσία αυτού του μήνα , λόγο υποτιθέμενης λήξης της (κατάπτυστης έτσι κι αλλιώς) Συλλογικής Σύμβασης και να μειώσει κι άλλο τους μισθούς πείνας των εργαζομένων.

Σ αυτό το παιχνιδάκι έχει την «αγαστή βοήθεια» της ΔΑΚΕ και μερίδας συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ.

Ο λόγος είναι προφανέστατος; Στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας και προσπάθειας στριμώγματος της σημερινής κυβέρνησης από την αντιπολίτευση και στο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη , χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους και την μισθοδοσία τους.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν πως σύμφωνα με το άρθρο 40 του Ν.4320/2015 η παράταση των συλλογικών συμβάσεων ισχύει για ένα εξάμηνο από την στιγμή που έληξαν η καταγγέλθηκαν και τους καλούμε να σταματήσουν τις μικροπολιτικές στην πλάτη των εργαζομένων.

Καλούμε επίσης το υπουργείο Μεταφορών να βγεί από τον λήθαργο και να λάβει επιτέλους σοβαρά υπόψη τα προβλήματα των Δημόσιων Αστικών μεταφορών και να σκύψει πάνω απο αυτά .

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τους εργαζόμενους στην ΟΣΥ .

Σας παραθέτουμε τα αντίστοιχα έγγραφα κατά σειρά:

1ον) Απάντηση του υπουργείου εργασίας για την Συλλογική Σύμβαση

2ον) Απόφαση για Ανάθεση καθηκόντων




Δεν υπάρχουν σχόλια: