Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Όλη η αλήθεια για τις Διατακτικές των SUPER MARKETS!



Το "τσιλιμιντίρι" ξαναχτυπά με νέα ανακοίνωση...
Κάποιοι λίγοι από εμάς προσπάθησαν να το ξεκινήσουν, κάποιοι λίγοι από εμάς προσπάθησαν να πάρει σάρκα και οστά προς όφελος των πολλών, κάποιοι λίγοι από εμάς συνέχισαν να προσπαθούν να πραγματοποιηθεί παρά τις μεγάλες δυσκολίες που συναντούσαμε για ενάμιση περίπου χρόνο.
Δυστυχώς όμως, υπήρξαν και αρκετοί “νάνοι”, που αυτοαποκαλούνται συνδικαλιστές, οι οποίοι αδιαφορώντας πλήρως για το συμφέρον των εργαζομένων, εναντιώθηκαν στη υλοποίηση του μέτρου, παλεύοντας λυσσαλέα για τη μη εφαρμογή του, με την σκέψη ότι “αφού δεν τα κατάφερα εγώ - δε θα αφήσω κανέναν άλλον να τα καταφέρει”. Τελικά, οι προσπάθειες αυτών των “νάνων” έπεσαν στο κενό.
Ας αφήσουμε όμως τους “νάνους” να σκέφτονται πως θα “ψηλώσουν” πουλώντας παραμύθι και εκδούλευση στους συναδέλφους και ας πούμε δύο κουβέντες για αυτούς που προσπάθησαν και κατάφεραν να πάρουμε μία σημαντική έκπτωση από δυο μεγάλες αλυσίδες super markets.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους με την σειρά που εγώ νομίζω ότι συνέβαλαν στην πραγμάτωση του όλου θέματος.

1. Τον πρόεδρο του Σωματίου Τεχνικών Αποστόλη Ραυτόπουλο, που ήταν η αρχή και το τέλος όλης της συμφωνίας και της υλοποίησης της.

2. Όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α – Ο.ΣΥ.

3. Την Πρωτοβουλία Οδηγών Ε.ΘΕ.Λ - ΗΛ.Π.Α.Π με τους εξαίρετους συναδέλφους Γιώργο Αγγελίδη Αντώνη Βυθούλκα και Νίκο Βασιλειάδη, για τη συμβολή τους και προπαντός την επιμονή τους.

4. Το συνάδελφο και καλό φίλο Χρήστο Κολυβά, ο οποίος παρέμενε διαρκώς επιμένων και τελικά αποδείχθηκε κουραστικά… αποτελεσματικός.

5. Τέλος, όλους εσάς που στηρίξατε την προσπάθεια στο ξεκίνημά της, για να ακολουθήσουν κι άλλες.

Με ποιό τρόπο όμως λειτουργεί το μέτρο και πως μπορούμε να προμηθευτούμε τις διατακτικές ;

Τις 3-4 τελευταίες μέρες κάθε μήνα, μετά τη μισθοδοσία μας, μαζεύουμε χρήματα (όσα θέλει ο καθένας που επιθυμεί να συμμετάσχει) στο Σωματείο Τεχνικών στη Βερανζέρου. Μετά την ολοκλήρωση της συλλογής των χρημάτων, ο ταμίας του Σωματείου Τεχνικών τα πάει στα super markets και από εκεί παίρνει τις διατακτικές, τις οποίες αμέσως μετά μοιράζουμε στους δικαιούχους συναδέλφους.

Ποια είναι η ονομαστική αξία των διατακτικών και πόσο κοστίζουν ;

Στο Σκλαβενίτη η ονομαστική αξία κάθε διατακτικής είναι 25ευρώ και την προμηθευόμαστε με 20ευρώ. Αντίστοιχα είναι περίπου τα ποσά και για τα Carrefour – Μαρινόπουλος, όπου το ποσοστό έκπτωσης ανέρχεται στο 24% !!

Πόσες διατακτικές μπορεί να πάρει κάθε συνάδελφος ;

Όσες ο ίδιος επιθυμεί. Αρκεί όμως να καταβάλει στον ταμία του Σωματείου (κατά τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα 27-28-29-30) τα χρήματα που αντιστοιχούν στις διατακτικές που ο ίδιος θέλει.

Σε ποιους μπορεί να παραδώσει τα χρήματα ο συνάδελφος ;

Χρήματα μαζεύει μόνο ο ταμίας του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α-Ο.ΣΥ στα γραφεία του σωματείου μας, Βερανζέρου 31 Αθήνα, όμως για δική σας διευκόλυνση, στο αμαξοστάσιο του Πειραιά μαζεύουμε χρήματα εγώ (Σταύρος Κομιτόπουλος) και ο Χρήστος Κολυβάς, οι οποίοι με την σειρά μας τα μεταφέρουμε στον υπεύθυνο για την εφαρμογή του μέτρου, τον ταμία του σωματείου.

Ραντεβού λοιπόν συνάδελφοι τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα και πάμε δυνατά για τη συνέχεια…

Για την οργάνωση “τσιλιμιντίρι” Σταύρος Κομιτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: