Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η αθώα εταιρεία λόγω συνυπαιτιότητας του οδηγού και ο δικηγόρος της ΟΣΥ




Σήμερα (22/12/2015) στα δικαστήρια του Πειραιά δικαζόταν η εταιρεία, μέσω του τότε Διευθυντή αμ/σιου Πειραιά και τώρα Ελληνικού Δημήτρη Τσακοπιάκου, για περιστατικό που είχε συμβεί το 2011, όταν συνάδελφος μας στην προσπάθεια του να ανοίξει την ράμπα με κλειδί αυτοκινήτου, αφού από το λεωφορείο έλειπε το ειδικό εξάρτημα,ώστε να διευκολύνει την επιβίβαση σε ΑΜΕΑ, γλίστρησε με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι.

Κατήγγειλε το γεγονός,ο εισαγγελέας κινήθηκε αυτεπάγγελτα και η δίκη έπειτα από αναβολές, έγινε σήμερα, ο συνάδελφος μας ήταν μάρτυρας κατηγορίας.Παρόλο λοιπόν που ανέλυσε την κατάσταση και έκανε γνωστή στους δικαστές την πραγματικότητα με τις ελλείψεις όχι μόνο στο συγκεκριμένο εξάρτημα αλλά και στον υποχρεωτικό εξοπλισμό ασφαλείας του λεωφορείου,η εταιρεία αθωώθηκε, διότι η εισαγγελέας διατηρούσε αμφιβολίες για την ευθύνη της εταιρείας, αφού χρέωνε συνυπαιτιότητα στον συνάδελφο, όπου σαν επαγγελματίας οδηγόςέπρεπε να είχε ελέγξει το όχημα και ενημερώσει τους αρμόδιους. Έτσι είπε.


Βλέπεται λοιπόν ότι το φιλότιμο του συναδέλφου μας,στο οποίο πλέον στηρίζεται όλο το συγκοινωνιακό έργο της ΟΣΥ,από κατήγορο και τραυματία, θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να τον οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου.


Για αυτό συνάδελφοι και συναδέλφισσες σας ζητάμε να καταγράφεται τα πάντα και να τηρείτε το γενικό κανονισμό προσωπικού, ειδικά στο σημείο που αναφέρει ρητάότι πρέπει ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ (με κάθε τι μη προβλεπόμενο δηλαδή) γιατί τότε σε ότι συμβεί,χάρη σε αυτό το άρθρο του ΓΚΠ της ΟΣΥ (και όχι μόνο) Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!


Τι νομίζατε, δεν θα είχαν προβλέψει την αποποίηση των ευθυνών;


Το συγκεκριμένο άρθρο όμως μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος υπερασπιστήςκαι συνήγορος μας. Όλα από μας ξεκινάνε και σε μας καταλήγουν.Από μας εξαρτάται!Από τις επιλογές μας. Όλοι πληρώνουμε και κλαδικά το κόστος των επιλογών μας.


***


Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο δικηγόρος της ΟΣΥ,όπου στην προσπάθεια του να ''δασκαλέψει'' το συνάδελφο στο τι να πει, ενώ ήταν μάρτυρας κατηγορίας, αφού αυτός ''δεν τα 'παιρνε τα γράμματα'', ανέβασε τους τόνους,απευθύνοντας του οδηγίες με τρόπο αυταρχικό και απαξιωτικό.


Όταν του έκανα τη σύσταση να ''πατήσει φρένο'',σεβόμενος την προσωπικότητα του συναδέλφου,αλλά και την ιδιότητα του ως μάρτυρα στη δίκη,κλιμάκωσε και εναντίον μου με ακόμα περισσότερη ένταση,όταν δε στην ερώτηση του για το ποιος είμαι, του απάντησα εκπρόσωπός των εργαζομένων, εκεί έχασε κάθε μέτρο λέγοντας μου, ότι με περιφρονεί, ''με έχει χεσμένο'' και άλλα συναφή του ήθους και του ύφους του, σε σημείο να γίνουμε χάζι στους παρευρισκόμενους και να μαζευτούν όλοι οι αστυνομικοί από τις γύρω αίθουσες για να ηρεμήσει και να απομακρυνθεί από το σημείο.Εγώ πάντα ψύχραιμα σεβόμενος τον εαυτό μου αλλά και την ιδιότητα μου, του απάντησα ότι με τη συμπεριφορά του,ντροπιάζει το λειτούργημα που επιτελεί.


Μπορώ να φανταστώ από που έχουν αντλήσει ΚΑΙ οι δικηγόροι της ΟΣΥ το θράσος να απευθύνονται με αυτό τον τρόπο σε εργαζόμενους της εταιρείας. Όλοι μπορούμε.


Περισσότερα, όπως και το ονοματεπώνυμο του δικηγόρου, στις επίσημες καταγγελία μας, οι οποίες θα γίνουν προς πάσα κατεύθυνση.


Σημείωση, αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, ήταν και έτερος συνάδελφος μας,που είχε ποινικό δικαστήριο στην απέναντι αίθουσα,διότι στην προσπάθεια του να αποφύγει σφοδρή σύγκρουση με ιχ που παραβίασε ερυθρό σηματοδότη,πάτησε φρένο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά επιβάτης.(Η δίκη ανεβλήθει λόγω ωραρίου)


Όλοι μας ξέρουμε πως γίνονται αυτά,αυτή είναι η δουλειά μας,αυτά αντιμετωπίζουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και συμπεριφορές σαν του εν λόγω υπηρεσιακού παράγοντα της ΟΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: