Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας



Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την εκβιαστική απόλυση συναδέλφου στην εταιρεία BIOSAR, γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με πρωτοφανείς καταχρηστικούς όρους. Οι όροι της συγκεκριμένης σύμβασης που η εταιρεία εκβιαστικά έχει ζητήσει να υπογράψουν και άλλοι εργαζόμενοί της, συνιστά πρόκληση για κάθε εργαζόμενο και «αιτία πολέμου» για το συνδικαλιστικό κίνημα. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιδιώκει να εφαρμόσει εργασιακό καθεστώς που παραπέμπει στον 19ο αιώνα, με τρανταχτό παράδειγμα την εκβιαστική απαίτηση από τον μισθωτό τεχνικό να υπογράψει ρητή «δήλωση» ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του υπάλληλο του ομίλου και ακόμη ότι ο εργαζόμενος δεν θα πληρώνεται σε περίπτωση απουσίας λόγω ασθένειας ή τραυματισμού.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ζητά να αποσυρθεί το απαράδεκτο συμφωνητικό και να ανακληθεί άμεσα η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου. Δηλώνουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους δίκαιους αγώνες του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι συνάδελφοι Τεχνικοί:
Στάση εργασίας 9-12 πμ την Πέμπτη 7 Απρίλη (μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο) και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 9.30 πμ.
Κινητοποίηση του κλάδου των κατασκευών την Πέμπτη 7 Απρίλη στην πλ. Κάνιγγος, στις 19:00, με πορεία στο Υπουργείο Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: