Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Κατέστρεψαν την υγεία συναδέλφισσας. Τώρα την καταστρέφουν και οικονομικά. Δεν θα τους περάσει!


Η συναδέλφισσα Ντίνα Γεωργακοπούλου από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού εργάζεται σαν οδηγός λεωφορείου εδώ και 12 χρόνια...Το Σεπτέμβρη του 2011 η συναδέλφισσα υπεβλήθη σε εγχείριση βουβωνοκήλης (παρουσίαζε πολλαπλές κήλες).             Μετά την εγχείριση ο χειρούργος της, της εξήγησε πως δεν πρέπει να κάνει βαριές και έντονες εργασίες για να μην υποτροπιάσει.


Ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία η συναδέλφισσα έκανε αίτηση να κατέβει για κάποιο χρονικό διάστημα από το τιμόνι και πήγε στον γιατρό εργασίας.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΜΕΛΕΙΕΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΕΣ & ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

Ωστόσο ο γιατρός εργασίας της ΟΣΥ δεν έγραψε στο χαρτί της προσωρινής εσωτερικής μετάταξης ότι η συναδέλφισσα πρέπει να αποφεύγει την άρση βαρών και τη σωματική καταπόνηση, όπως έκανε σε περιπτώσεις άλλων συναδέλφων που έγγραφε συγκεκριμένες οδηγίες.

Έτσι η συναδέλφισσα, κατέβηκε από το τιμόνι του λεωφορείου, αλλά βρέθηκε να οδηγεί ένα ελαφρύ φορτηγό.

Το πρόβλημα δεν σταμάτησε εκεί…


Εκτός από την οδήγηση του φορτηγού, η συναδέλφισσα αναγκαζόταν συχνά να φορτώνει και να ξεφορτώνει πυροσβεστήρες, ανταλλακτικά (μπαταρίες κ.α.), αναλώσιμα (μπουκάλες φρέον με βάρος αρκετά κιλά, λιπαντικά, κλπ) και άλλες προμήθειες για το αμαξοστάσιο.

Καταλαβαίνοντας ότι αυτή η θέση επιβαρύνει την κατάσταση της, πήγε στον τότε Διευθυντή του Αμαξοστασίου κ. Τσακοπιάκο μια αίτηση με την οποία του ζητούσε να της αλλάξει καθήκοντα.

Ο Διευθυντής όμως της έσκισε την αίτηση και αρνήθηκε να της αλλάξει καθήκοντα.

Βλέποντας πως ο διοικητικός μηχανισμός της ΟΣΥ δεν πρόκειται να προστατέψει την υγεία της, αναγκάστηκε να επιλέξει το «λιγότερο κακό» και έτσι τον Δεκέμβρη του 2014 έκανε νέα αίτηση με την οποία ζητούσε να γυρίσει στο τιμόνι.

Ο κ. Τσακοπιάκος όμως της «επέτρεψε» να γυρίσει στο τιμόνι 5 μήνες αργότερα (Μάιο 2015). Και τελικά το κακό έγινε… Στις 15/6/2016 η συναδέλφισσα οδηγήθηκε για 2η φορά στο χειρουργείο καθώς είχε υποτροπιάσει.

Μετά την 2η εγχείριση ο χειρούργος την προειδοποίησε πως αν δεν σταματήσει να κάνει βαριές και έντονες εργασίες θα καταλήξει πάλι στο χειρουργείο και θα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί η όποια ζημιά έχει πάθει.

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΣΥ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΝΑΙ ΣΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Η συναδέλφισσα πήγε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.ΣΥ. κ. Αναγνωστόπουλο, και διεκδίκησε να την μετατάξει σε μια θέση, στην οποία να μην παίρνει λιγότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνε ως οδηγός, αφού η Ο.ΣΥ. φέρει τεράστιες ευθύνες για το πρόβλημα της.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αντιμετώπισε την συναδέλφισσα σαν να του ζητά ρουσφέτι και όχι σαν να διεκδικεί κάτι που δικαιούται και αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της.

Μιλώντας για ρουσφέτια να αναφέρουμε πως την ίδια περίοδο ο κ. Αναγνωστόπουλος κάνοντας χρήση του «διευθυντικού δικαιώματος» προχώρησε σε περισσότερες από 10 προαγωγές εργαζομένων που ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΜΕΤΑ ή είχαν κάποια σχέση με στελέχη της κυβέρνησης.

Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του με την Ντίνα Γεωργακοπούλου, ο κ. Αναγνωστόπουλος μετέταξε την συναδέλφισσα σε θέση κλητήρα. Θέση στην οποία χάνει περίπου 300 ευρώ κάθε μήνα!

Της αρνήθηκε ακόμα και την 6μηνη προστασία που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για μετατάξεις που γίνονται για λόγους υγείας*.

Επιπλέον την έστειλε άμεσα ΔΙΕ (για να της αφαιρεθεί το επαγγελματικό δίπλωμα), ενώ κανονικά οι εργαζόμενοι παραπέπονται ΔΙΕ μετά από πολλούς μήνες ή χρόνια ή ακόμα και ποτέ…

Η Διοίκηση της ΟΣΥ… … όχι μόνο δεν απολογείται για το σοβαρό πρόβλημα που προκλήθηκε στη συναδέλφισσα με ευθύνη της ΟΣΥ, … όχι μόνο δεν παρεμβαίνει για να διορθώσει την αδικία, … αλλά την τιμωρεί κι’ από πάνω κόβοντάς της 300 ευρώ κάθε μήνα!

Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η συναδέλφισσα έστειλε εξώδικο στην Ο.ΣΥ. ενώ προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας καθώς και σε αγωγή εναντίον της ΟΣΥ.

Η Επιθεώρηση Εργασίας περιγράφει την περίπτωση της συναδέλφισσας ως «μονομερής βλαπτική μεταβολή» και καλεί την ΟΣΥ να την βάλει σε μια θέση που και να προστατεύεται η υγείας της και να μην πέφτει μισθολογικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μετά την θετική απόφαση της επιθεώρησης εργασίας, η συναδέλφισσα προχώρησε σε αγωγή εναντίον της Ο.ΣΥ. διεκδικώντας κατ’ αρχήν μετάταξη σε θέση στην οποία δεν θα λαμβάνει μειωμένες αποδοχές και κατά δεύτερον χρηματική αποζημίωση για τις βλάβες που έχει υποστεί μέχρι σήμερα λόγω των αποφάσεων της Ο.ΣΥ.

Καλούμε το συνδικάτο και όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα της συναδέλφισσας. Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ή έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους!

Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο της ΟΣΥ που αγωνίζεται. Καποια στιγμή ο Διοικητικός Μηχανισμός της ΟΣΥ πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί με βάση το γλύψιμο και τα κομματικά κριτήρια!

Πηγη: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ. Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: