Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Απεργοσπάστης συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ γίνεται Γενικός διευθηντής της ΟΣΥ




Με απόφαση του ο διευθύνων σύμβουλος των Ο.ΣΥ, Γ. Γλυκός ανέθεσε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Πόρων (ΓΔΑΔΠ), στον τμηματάρχη Αλέξανδρο Βουζιούρη, συνδικαλιστή του σωματείου διοικητικών, πρόεδρο του ΔΣ μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και παραιτήθηκε για να καταλάβει την θέση του ΓΔΑΔΠ. Ο Κος Γλυκός κάνοντας χρήση των υπερεξουσιών που έχει, πραγματοποίησε την πιο σκανδαλώδη ανάθεση καθηκόντων που έγινε ποτέ, στις αστικές συγκοινωνίες. Τοποθέτησε τον Βουζιούρη στην ανώτερη ιεραρχικά θέση πριν απο αυτή του Δ.Σ, κάνοντας σαφώς επίδειξη και κατάχρηση εξουσίας σε μια εταιρεία που τελειώνει μέρα με τη μέρα. Τη στιγμή που δεν έχουμε ανταλλακτικά, πετρέλαιο, έμψυχο δυναμικό, τη στιγμή που κινητήρες σκάνε διπλα στους επιβάτες, τη στιγμή που το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο των ΟΣΥ τελεί υπό διωγμό και μαζί του 830 εργαζόμενοι, ο κος Γλυκός κατ’ εντολή του υπουργείου και των δανειστών μοιράζει ρουσφέτια εν όψει εκλογών του συνδικάτου ΟΑΣΑ. Και το κάνει επιδεικτικά, εξαγοράζοντας ελαστικές συνειδήσεις συνδικαλιστών που διαχρονικά παίζουν το ρόλο του βαστάζου στην εταιρεία.

Η τοποθέτηση Βουζιούρη στην θέση του ΓΔΑΔΠ είναι ένας ακόμη «λεκές» για το συνδικαλιστικό κίνημα. Διαχρονικά είχε καταντήσει «θεσμός» πλέον, γραφειοκράτες συνδικαλιστές να ανταμείβονται για τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία με βόλεμα είτε σε εργασιακό είτε σε πολιτικό επίπεδο. Η απαξίωση του συνδικαλισμού προήλθε από συμπεριφορές αριβισμού όπως αυτή του Αλ. Βουζιούρη και τι οποίες έχουμε καταγγείλει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, ειδικά την περίοδο που είμασταν στους δρόμους ενάντια στη λαίλαπα του νεοφιλευθερισμού. Πρέπει να καταδικαστεί απο το σύνολο των εργαζομένων, πρώτα από όλα από αυτούς που εγκατέλειψε, τα μέλη του σωματείου του, για να βολευτεί, τη στιγμή που ο Γλυκός έχει εξαπολύσει προγκρόμ διώξεων και εκφοβισμού στην εταιρεία. Στο βίντεο που αναρτούμε μπορείτε να δείτε τους προέδρους των σωματείων τεχνικών (Ραυτόπουλο) και διοικητικών (Βουζιούρη) να προσέρχονται στον στημένο διάλογο Ρέππα-Βούγια προκειμένου το κόμμα τους να ξεπεράσει την αντίσταση μας η οποία κράτησε επι τετράμηνο και έληξε με την προδοσία του δημοψηφίσματος (γνωστό ως ΠΑΣΚΟΨΗΦΙΣΜΑ) της 9ης Μάρτη 2011. Την στιγμή που ο Βουζιούρης δηλώνει στις 17/01/2011 έξω απο την πόρτα του υπουργού οτι ο διάλογος με το υπουργείο είναι «γνήσιος», την ίδια στιγμή η πορεία διαμαρτυρίας μας, του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, διαλυόταν απο τις δυνάμεις καταστολής. Τελικά ο νόμος 3920/11 γνωστός και ως νόμος Ρέππα, πέρασε μερικές μέρες μετά με την βοήθεια των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ πολλοί απο τους οποίους σήμερα έχουν συστρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους ο Βουζιούρης.


Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση καταγγέλει το αλισβερίσι των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τις διοικήσεις, όπως καταγγέλει και τις διώξεις υπηρεσιακών στελεχών που διακρίνονται για το ήθος τους, επειδή δεν μετέχουν στον σχεδιασμό Γλυκού-συνδικαλιστών για να ελέγξουν τα πάντα, προκειμένου η ιδιωτικοποίηση που σχεδιάζουν να μην βρει αντίσταση. Καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν ενάντια στα σχέδια των μισθοφόρων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τώρα ειδικά που έπεσαν και οι μάσκες για πολλούς που πούλαγαν επαναστατηλήκι στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα σχεδιάζουν παρέα με την κυβέρνηση τον «Αρμαγεδώνα» και το ξεπούλημα μας. Σχετικά, με το τσουνάμι αναθέσεων εν όψει των εκλογών του ΣΕΟ, θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση-καταγγελία από την Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: