Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Στρουθοκαμηλισμός, ή πως η ομαδικότητα νίκησε κατά κράτος την ατομικότητα.



Τον πίνακα των αποτελεσμάτων τον έχω δανειστεί απ’ τη φιλόξενη ιστοσελίδα του συναδέλφου Νίκου Τάσιου (https://citybus-drivers.blogspot.com). Μπορεί να μην είναι τα επίσημα, αλλά γι αυτά που θα πούμε, όποιες μικρές αλλαγές κι αν υπάρξουν δεν θα παίξουν κανένα ρόλο.

Περίμενε, μη βιάζεσαι, θα τ’ ακούσεις με την σειρά σου. Τρίτος είσαι και πρώην. Έχει ο καιρός γυρίσματα… Θα μάθεις και στα πίσω καθίσματα, όχι όλο στα μπροστινά…


ΜΕΤΑ
Φίλε Ηλία πολύ μεγάλη νίκη.
Απ’ όσο γνωρίζω, το 2 έδρες σε 5 και πρώτη δύναμη δεν το έχει κάνει κανείς μέχρι τώρα.
Η πανεργατική έχει κάνει το 2 σε 5 αλλά όχι πρώτη. Η νίκη αυτή οφείλεται κυρίως στην ομαδικότητα.
Πολλά συγχαρητήρια σε αυτόν ή αυτούς που πάλεψαν στο Βοτανικό. Τηρουμένων των αναλογιών, τα 134 ψηφοδέλτια που πήραν εκεί, μπορούν να συγκριθούν με τα δικά σου. Σου εύχομαι λοιπόν να μην ξεχάσεις ποτέ την επιτυχία της ομαδικής προσπάθειας. Τέλος θα σου επισημάνω ότι την «αρρώστια» (του Δούρειου Ίππου που βάζει στις μεγάλες παρατάξεις ο ίδιος τους ο χώρος) εσένα στην κολλήσανε πριν καν γίνεις μεγάλος.


Περίμενε ρε βιαστικέ, ε βιαστικέ. Σου είπα τρίτος είσαι, πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα….


ΔΑΚΕ
Για σου ρε φίλε Κώστα. Τα αποτελέσματα της ΔΑΚΕ είναι κατά τη γνώμη μου η αποθέωση της ομαδικότητας. Σχεδόν πέντε αμαξοστάσια πάνω από 100!! Ενώ λοιπόν «ο πρώην» σου ρίχνει περίπου 150 ψηφοδέλτια σε ατομικό επίπεδο, εσύ του ρίχνεις περίπου 40 σε ομαδικό. Καλύπτεις λοιπόν περίπου 200 ψηφοδέλτια λόγω καλών επιλογών συνεργατών – συνοδοιπόρων – συνυποψήφιων και συνακόλουθα προβολής της παράταξης με όλα τα μέσα (φυσική παρουσία στ’ αμαξοστάσια, ανακοινώσεις, διαδικτυακή προβολή).
Άρα ήταν το 5 έδρες έκπληξη; Όχι για όσους βλέπουν. Ναι φίλε, όλοι το προσπαθήσατε και τελικά «ήρθε» το αποτέλεσμα.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Τάσιος απ’ το Ελληνικό. Με την ιστοσελίδα του και με προσωπικές του αναρτήσεις, έβγαζε συνεχώς θέματα που αφορούν τον οδηγό και γενικότερα τον κλάδο, αλλά επίσης στάθηκε και «πυλώνας» προβολής στο δίκτυο, για την παράταξή σας.
Όπως και να ’χει, φίλε Κώστα μπράβο, τους δίδαξες, παρά το (σχετικά) μέτριο ατομικό σου αποτέλεσμα, πως η ομαδική δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία.

ΠΑΣΚΕ
Πρώην, ήρθε η ώρα σου… Πάμε λοιπόν να κάνουμε ταμείο μιας και βιάζεσαι.
Ατομική επίδοση; Άριστη !
Μόνο που ξέρεις, το παιχνίδι είναι πια ομαδικό.
Κι εσύ απ’ ότι φάνηκε δεν ξέρεις το αντικείμενο. Βαθμολογία ομάδας κάκιστη. Πρώτη φορά… τρίτος !!!
Βαθμολογία στην επιλογή συνεργατών - συνυποψήφιων; Μηδέν – πήρες κουλούρι όπως ΄λέγαν στο σχολειό…
Στα κεντρικά και στο Μπραχάμι που δεν είχες εκλεγμένο, ή γενικότερα έναν νταλαβερτζή, πήγες πολύ καλύτερα αναλογικά από τ’ αμαξοστάσια της Π. Ράλλη, του Πειραιά και της Ανθούσας.
Αν έβαζες λοιπόν τρία ανδρείκελα σε αυτά τα αμαξοστάσια, ντυμένα ΠΑΣΚΕ, ίσως και να τα πήγαινες καλύτερα.
Και δεν υπάρχει και καμιά δικαιολογία, όλες οι ΠΑΣΚΕ μαζί με Πανεργατικές και Οράματα, όλοι παρόντες και το ταμπλό να γράφει τέσσερα (4) !!!!
Βέβαια εγώ που είμαι φίλος σου, σου έχω έτοιμη τη λύση. Θα πας στον Πρόεδρο, θα τον παρακαλέσεις να σου επιστρέψει τον «αρχιστράτηγο», αυτό το καθαρόαιμο του 2015 και εσύ δώσε του σε αντάλλαγμα τους δύο «πεζικάριους» μαζί και με τον «υποδεκανέα» (συμφερτικό σου είναι γιατί έτσι κι αλλιώς και οι τρείς μαζί 150 δεν σου κάνανε). Θα πεις κι αλήθεια τελικά…


Η μισή μου καρδιά…
Αν το 4 + 26 + 12 + 26 + 10 + 21 + 24 + 6 = 129 είναι αποδεκτό, εγώ τι να πω.

Αν θέλεις να λέγεσαι συνδικαλιστική παράταξη σωματείου εργαζομένων που εκπροσωπείς κομμουνιστικό κόμμα και παίρνεις μικρότερο ποσοστό (4,10%) από το ποσοστό που παίρνει το κόμμα σου στην κοινωνία (5,5%), εγώ τι να πω…
Το λιγότερο που θα πω είναι πως πρόκειται για κατάντημα.
Κατάντημα που οφείλεται αποκλειστικά στα πρόσωπα. Τελεία και παύλα.
Τις τρείς έδρες έπρεπε να τις έχετε για πλάκα.


Ενότητα
Τα συνολικά ψηφοδέλτια που πήρατε λίγα. Η τύχη σας χαμογέλασε και τα 100 ψηφοδέλτια μεταφράστηκαν σε έδρα. Όπως διαπιστώσατε τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πιο δύσκολα όμως είναι από εδώ και πέρα. Από το αποτέλεσμα που πήρατε σας λέω από τώρα ότι πάρα, μα πάρα πολύ δύσκολα θα έχετε συνέχεια.


Με του υπόλοιπους δεν θα ασχοληθώ. Έχουν που έχουν τον πόνο τους…


Και κάτι τελευταίο.
Φίλε Ηλία και φίλε Κώστα ασχοληθείτε επιτέλους με τον οδηγό της κίνησης.
Εύχομαι σε όλους σας να σταθείτε αντάξιοι των προσδοκιών των εργαζομένων που σας ψήφισαν στις δύσκολες μέρες που σίγουρα έρχονται.
«Πρώην», τώρα που το καλοσκέφτομαι είναι άλλο να απολογείσαι σε 271 νοματαίους και άλλο σε 41 ή σε 58.
Άμα το δεις έτσι, είναι συμφερτικότερο το λίγο απ’ το πολύ… Άντε γεια σας


Για την οργάνωση τσιλιμιντίρι Σ. Κομιτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: