Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Διοικητικό Συμβούλιο ΣΤΑΣΥ: Καταγγελία για ακριβά ρούχα, πούρα και πλαστά πτυχία



Καταγγελία για αδικαιολόγητες δαπάνες μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ, καθώς και για πλαστό πτυχία ενός εκ των μελών, φέρεται να μελετά η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Οι πληροφορίες με βάση τις οποίες διεξάγεται έρευνα, περιήλθαν μέσω ανώνυμης καταγγελίας στην Γ.Ε.Δ.Δ. και αφορούν το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μέλη του Δ.Σ. από τα μέσα του 2016 φέρεται να χρεώνουν την εταιρία με 3.000 ευρώ περίπου το μήνα για έξοδα κίνησης, ρουχισμού, αλκοολούχα ποτά και πούρα, ενώ όπως σημειώνεται πρόκειται για δαπάνες πέραν του σταθερού μισθού που λαμβάνουν. Παράλληλα, ο καταγγέλλων κάνει λόγο για απάθεια της διοίκησης καθώς δεν ενεργεί καταλλήλως για το ζήτημα του πλαστού πτυχίου που φέρεται να έχει υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρονται στην ανώνυμη καταγγελία, τα μέλη του Δ.Σ. προσκομίζουν αποδείξεις για βενζίνη που φθάνουν τα 300 ευρώ το μήνα, ενώ για την περίπτωση του πτυχίου, επισημαίνουν έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τον έλεγχο των πλαστών πτυχίων που αναφέρεται στη μη νόμιμη ισοτιμία προς ανώτερη εκπαίδευση, τονίζοντας ότι η διοίκηση αδιαφορεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης έχει ήδη αποστείλει έγγραφο προς το Δ. Σ. της ΣΤΑΣΥ ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία, μεταξύ των οποίων τη γενική κατάσταση δαπανών των μελών του Δ.Σ. για τα έτη 2016 και 2017 (ανά μήνα, είδος δαπάνης, ποσό, τιμολόγια και ποια πρόσωπα αφορά) καθώς και πληροφορίες για το θεσμικό/κανονιστικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο νομιμοποιούνται, δικαιολογούνται και εγκρίνονται οι εν λόγω δαπάνες. Προκειμένου να υπάρχει ανταπόκριση στο αίτημα θα δοθεί στην εταιρεία χρόνος ενός τουλάχιστον μήνα.

Από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση ενώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, απαντήσεις θα δοθούν αφού πρώτα ολοκληρωθεί η έρευνα για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: