Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Εφαρμογή του νόμου περί διευθυντικού δικαιώματος




Εφαρμογή του νόμου περί διευθυντικού δικαιώματος που ψήφησαν- νομιμοποίησαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης των Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ σε πλήρη και πιστή εφαρμογή υπό συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από τους κομματικούς εκπροσώπους και υποψηφίους για συνδικαλιστές προϊστάμενους, προϊστάμενους που εσύ οδηγέ εργαζόμενε στην ΟΣΥ σταύρωσες πιστά κατά δεκάδες στις τελευταίες εκλογές ώστε να σε εκπροσωπήσουν και να διαφυλάσσουν την εργατική και οικογενειακή σου ηρεμία.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει στο ΑΜ. της ΑΝΘΟΥΣΑΣ τοιχοκολλημένο έγγραφο όπου ενημερώνει τους οδηγούς που εργάζονται μονοβαρδια και που δεν έχουν συνεργάτη να φροντίσουν να βρουν ειδάλλως το γραφείο θα αναγκαστεί να τους βάλει να εργάζονται μια εβδομάδα πρωί μια απόγευμα.
Σε ερώτηση μου σε προϊστάμενο <<υποψήφιο και παραλίγο εκλεγμένο>> τη γίνετε με τους εργαζόμενους που δουλεύουν μόνιμα μια βάρδια μου είπε πως θα φτιάξουν ένα κύκλωμα που θα είναι οι βραδινοί και που δεν χρειάζεται να παρουσιάσουν συνεργάτη και ένα δεύτερο κύκλωμα με τους μόνιμα πρωινούς και τους αντίστοιχους συνεργάτες τους απογευματινούς
Όταν τον ρώτησα εάν το συνδικάτο το δέχεται αυτό με ενημέρωσε πως δεν εκπροσωπεί το συνδικάτο <<ξέχασε πως τον ψηφήσατε κάτι εκατοντάδες για να σας εκπροσωπεί>>, μα το κακό είναι πως η πλειοψηφία των οδηγών το στήριζαν ως άποψη.
Αγαπητοί οδηγοί θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω γιατί εάν εφαρμοστεί το παρόν σχέδιο απλά θα επιτρέψουμε για δεύτερη φορά και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να εφαρμοστεί το διευθυντικό δικαίωμα.
Σε μια εταιρία ο τρόπος λειτουργίας της καθορίζονται από την ΣΣΕ και τον Γ.Κ.Π. σε αυτά τα δυο έγραφα θα διαβάσετε πως από το 1994 που επανιδρύθηκε η αστική συγκοινωνία υπάρχει αποδοχή από εταιρία και εργαζόμενους να υπάρχουν εργαζόμενοι που θα δουλεύουν μόνιμα είτε πρωί είτε απόγευμα.
Όταν αυτό το άρθρο επαναλαμβάνετε στα χρόνια μετατρέπετε σε πάγιο θεσμό και δικαίωμα με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνετε διαχρονικά στις ΣΣΕ και στον Γ.Κ.Π. ισχύει και για να καταργηθεί θα πρέπει να υπάρχει ΣΣΕ η' ΓΚΠ που το καταργεί.
Στην εταιρία μας εφαρμόζετε από το 1994 έως και σήμερα 2018 άρα 24 χρόνια. Φυσικά όλα αυτά τα καταργεί ο νόμος περί διευθυντικού δικαιώματος που ψηφίστηκε με κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και θα εφαρμοστεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ <<η πρώτη φορά ήταν με τις χρωστούμενες κατσαρές που βαφτίζει ο προϊστάμενος και υποψήφιο στέλεχος του ΜΕΤΑ>>
Εκτός από διευθυντικό δικαίωμα που δεν πρέπει να επιτρέψουν οι εκλεγμένοι να εφαρμοστεί είναι και αντισυναδελφικο να επιτρέπουμε να απειλούνται εργαζόμενοι που δουλεύουν χρόνια μονοβαρδια να βρουν συνεργάτη ειδάλλως θα γυρίσουν σε πρωί απόγευμα όταν την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι που θα δουλεύουν μόνο νύχτα δεν θα χρειάζονται να παρουσιάσουν συνεργάτη. 

Ηθελημένα δημιουργούνται δυο ταχυτήτων εργαζόμενοι οι εργαζόμενοι του γραφείου που δεν χρειάζεται να ψάξουν να βρουν συνεργάτη και στα κακά παδια που θα υποχρεωθούν να διαταράξουν την οικογενειακή τους γαλήνη και να δουλέψουν μετά από χρόνια εναλλασσόμενα.
Παρακαλούνται όλοι οι εκλεγμένοι να θυμηθούν πως τους σταύρωσαν στις εκλογές κάτι εκατοντάδες οδηγοί και να απαιτήσουν να ξηλωθεί το κείμενο που απειλεί τους οδηγούς και να συνεχίσουν να δουλεύουν μονοβαρδια όλοι όσοι εργάζονταν έως σήμερα άσχετα εάν έχουν συνεργάτη η' όχι.
Σκεφτείτε εάν επιτρέψετε να εφαρμοστεί ξανά το διευθυντικό δικαίωμα αργότερα πιθανώς ανακοινωθεί πως π.χ. μόνιμα πρωί θα δουλεύουν μόνο όσοι εργαζόμενοι είναι κάτω των 50 ετών γιατί όσοι είναι πάνω των 54 δεν δουλεύουν κατσαρές με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα στο γραφείο στην πρωινή επάνδρωση!!!!!!
ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Μ. 9665

Δεν υπάρχουν σχόλια: