Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ




ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018

Στη συνάντηση της υποδιεύθυνσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, εκδηλώθηκε η πρόθεση να περικοπούν και να αναδιαρθρωθούν γραμμές του πρώην ΗΛΠΑΠ.

Aναλυτικότερα έβαλαν στην κουβέντα την κατάργηση της γραμμής 18 (Mουσείο- Χαλάνδρι) .Την περικοπή της Γραμμής 1(Πλ. Αττικής- Μοσχάτο) στέλνοντας τη από πλ. Αττικής στην πλ. Καραϊσκάκη .Την Γραμμή 15 (Πολύγωνο- Πετράλωνα) από Πολύγωνο ως Ιπποκράτους ,και την 12 από Περιστέρι ως Πετράλωνα.

Υστερα από αυτή την εξέλιξη η ΔΑΣ-ΟΑΣΑ απευθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους και πραγματοποίησε παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΣΑ. Ζήτησε εξηγήσεις και ξεκαάρισε ότι κανένα κόψιμο γραμμής, καμία μείωση συγκοινωνιακού έργου δεν είναι ανεκτή.

Οι πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, έχουν φτάσει σε αδιέξοδο στις αστικές συγκοινωνίες, το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους. Καταγγέλλουμε την ανοχή των πλειοψηφιών στα σωματεία (ΣΑΚ ΜΕΤΑ,-ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ και δήθεν Ανεξαρτητους(ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΕΝΑΝ)που βάζουν πλάτη στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου. Ο εμπαιγμός των εργοδοτικών συνδικαλιστών, είναι νύχι κρέας με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης . Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, την άρνηση τους για γενικές συνελεύσεις,την αλαζονική συμπεριφορά τους απέναντι στους εργαζόμενους όταν αυτή έγινε με πρωτοβουλία της ΔΑΣ, συνεχίζουν κάνοντας ότι δεν άκουσαν, ότι δεν υπάρχει γεγονός. Να θυμίσουμε στους συναδέλφους ότι και στην κατάργηση των γραμμών 13,8,7 κλπ, αλλά και σ όλα τα νομοσχέδια που φορτώθηκαν στην πλάτη μας σφύριζαν αδιάφορα. Δεν βρήκαν δύο λέξεις σε μια ανακοίνωση για τους εργαζόμενους. Συνεχίζουν την αβάντα τους λέγοντας δεν συντρέχει λόγος.
Η δέσμευση και η καλή πρόθεση από την διοίκηση, να μην εφησυχάσει τους εργαζόμενους. Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για τον κλάδο, είναι καταστροφικές ως τώρα.
Η μόνη εμπιστοσύνη που έχουμε, είναι στους εργαζόμενους που με την οργάνωση και την πάλη τους, μπορούν να βάλουν φρένο στην φθίνουσα πορεία των αστικών συγκοινωνιών, μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερη συγκοινωνία για τον λαό, δουλειά με δικαιώματα για εμάς.

Καμία περικοπή, καμία κατάργηση γραμμής. Η αναδιάρθρωση που

εφαρμόζεται είναι μείωση συγκοινωνιακού έργου. Απαιτούμε

συγκοινωνία για τις ανάγκες μετακίνησης τού λαού. Ανάπτυξη της

κρατικής συγκοινωνίας σε όλο το νομό Αττικής. Καμμία επιχειρηματική

δράση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με αγώνα θα σταματήσουμε την

συρρίκνωση της αστικής συγκοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: