Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μ. Ξαφά: Οι συνταξιούχοι και οι ….. υπέρογκες συντάξεις τους, φταίνε για τα χαλασμένα λεωφορεία!


Το ότι η κυρία Μιράντα Ξαφά (στέλεχος του Δ.Ν.Τ και μέλος της «Δράσης» του γνωστού Στέφανου Μάνου) τάσσεται πάντα με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και συνολικά της οικονομικής ελίτ του πλανήτη είναι γνωστό. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι «ασχολείται» με το θέμα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και ότι κατάφερε να βρει τη λύση για την τεράστια έλλειψη ανταλλακτικών και την γήρανση του στόλου των λεωφορείων που έχουν καθηλώσει ένα μεγάλο κομμάτι του στα αμαξοστάσια.Ποια είναι η λύση;Να κοπούν οι συντάξεις! Όχι, δεν φταίνε τα 250 εκατομμύρια ευρώ που δώθηκαν για να μπει τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο σε λεωφορεία που δεν μπορούν να βγουν στο δρόμο (με 250 εκατομμύρια ανανεώνονταν ο στόλος 2 φορές)…
Δεν φταίνε οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί και οι μαζικές προμήθειες αναλώσιμων σε τιμές εξωφρενικές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τις διορισμένες διοικήσεις της εκάστοτε κυβέρνησης…
Δεν φταίνε οι πολιτικές και το σύστημα που επιτρέπει φαινόμενα Τσοχατζόπουλων, Παπαντωνίου (και πολλών ακόμα που απλά δεν «πιάστηκαν»)…. Φταίνε οι συνταξιούχοι! Η αστική συγκοινωνία (όπως και η παιδεία και η υγεία) θα σωθεί αν κοπούν οι συντάξεις!!!

Τα ίδια μας είπε πριν λίγες μέρες και ο κ. Jumbo. O κ. Βακάκης, ο οποίος έχει κέρδη 500.000 ευρώ την ημέρα, ζητά να περικοπούν οι συντάξεις γιατί δεν είναι δίκαιο οι παλιοί συνταξιούχοι να παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις από τους νέους.
Βρίσκει ωστόσο δίκαιο να βγάζει μέσα σε μερικές ώρες, περισσότερα χρήματα, απ’ όσα θα δούμε όλοι εμείς σε ολόκληρη τη ζωή μας.
Αυτή είναι ή αίσθηση της δικαιοσύνης της δικής τους τάξης… Για χιλιοστή φορά τα γρανάζια του συστήματος επενδύουν στον «κοινωνικό αυτοματισμό».
Προσπαθούν να στρέψουν το νέο και το μεσήλικα ενάντια στο συνταξιούχο, για να κόψουν τις συντάξεις.
Και όταν τελειώσουν με τους συνταξιούχους, θα στραφούν και πάλι ενάντια στην αστική συγκοινωνία και θα θυμηθούν ότι δεν «σώζεται».
Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από τις 3 Οκτωβρίου όταν ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία κομμάτι του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Η δημόσια αστική συγκοινωνία δεν μπορεί ούτε πρέπει να φτιαχτεί με λεφτά των συνταξιούχων.
Μπορεί και πρέπει να φτιαχτεί αφαιρώντας την εξουσία και τα υπερκέρδη από τους κυρίους Jumbo, Κοκκάληδες, Λάτσηδες κλπ και τα εκάστοτε φερέφωνα τους όπως η κυρία Ξαφά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: