Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Έγκαιρη καταβολή του μισθού Απριλίου στους εργαζόμενους

 

Έγκαιρη καταβολή του μισθού Απριλίου στους εργαζόμενους.

12 Απριλίου 2022 154 προβολές

Απεργία 6 Απρίλη συμμετοχή ΕΑΣ με τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο και Γραμματέα Συνδικάτου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Μέλη ΔΣ , Διοικήσεις  ΟΣΥ ,ΟΑΣΑ , ΕΚΑ , ΟΣΜΕ ,ΓΣΕΕ.

ΘΕΜΑ: Έγκαιρη καταβολή του μισθού Απριλίου

Τον περασμένο Δεκέμβριο και αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια και οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ μεταξύ άλλων,  βρέθηκαν στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να λαμβάνουν το μισθό τους αργά παραμονή γιορτών με  αιτιολόγηση τα περί ενιαίου μισθολογίου.

Ένα άθλιο και απάνθρωπο φαινόμενο , αλλά  δυστυχώς επαναλαμβανόμενο.

Εκτός από την αδικία στην οποία -με την συνενοχή και συμμετοχή σας- έχουν υποστεί  εδώ και έντεκα χρόνια οι εργαζόμενοι μαζί με τις δραματικές μειώσεις των μισθών και με την κατάργηση  των επιδομάτων εορτών και άδειας, το φαινόμενο της καθυστερημένης πληρωμής , είναι ιδιαίτερα σαδιστικό , με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι ,  να μην έχουν ακόμα κι αυτόν τον πενιχρό μισθό τους (που με την δική σας συναίνεση τον πετσόκοψαν) , για να μπορέσουν να προμηθευτούν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια τα απαραίτητα για τις οικογένειές τους ώστε να περάσουν τις μέρες των γιορτών.

Τολμήστε επιτέλους κάνετε έστω και την απλή παρέμβαση για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή του μισθού μας για το μήνα Απρίλιο ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κάνουν Πάσχα . Μπορεί βέβαια να φοβάστε ότι θα σας μαλώσει ο Αγιάσογλου η Κατεριανάκη ο Ξυπολητάς και ο Μητσοτάκης , αλλά δική σας επιλογή είναι να τους υπακούτε και ειλικρινά δεν μας καίγεται καρφί για τις φοβίες σας.

Κανείς μας φυσικά δεν ξεχνά τον 13ο και 14ο μισθό, που -εξαιτίας των πολιτικών που στηρίξατε σαν πλειοψηφία στο Συνδικάτο (ΔΑΚΕ , ΠΑΣΚΕ )- καταργήθηκαν , ούτε βέβαια και την σκληρή σας άρνηση να μπει σαν άμεσο και αναγκαίο διεκδικητικό πλαίσιο.

Οι δωροεπιταγές – που ένα μέρος τους – είναι από τις εισφορές των εργαζομένων ( δικά τους λεφτά δηλαδή) ΔΕΝ είναι άλλοθι στο ενδεχόμενο να περάσουν οι εργαζόμενοι τις γιορτές του Πάσχα άφραγκοι, σε μια περίοδο που η αναλγησία και η ανικανότητα της κυβέρνησης -που σαν προεδρείο στηρίζετε- μας έχει οδηγήσει στο ασήκωτο βάρος της ακρίβειας και των φουσκωμένων λογαριασμών .

Φυσικά και δεν περιμένουμε ευαισθησία από τα αρπακτικά της κυβέρνησης . Ούτε βέβαια κι από σας.

Απαιτούμε σαν ΕΑΣ όμως από το Συνδικάτο να κινήσει κάθε διαδικασία και με κάθε τρόπο της επίσπευσης πληρωμής του μισθού ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα.

Τα αιτήματα της ΕΑΣ για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για αξιοπρεπή μισθό ,   για επιστροφή των επιδομάτων Χριστουγέννων , Πάσχα και αδείας , δηλαδή 13 και 14 μισθό και συνολικά για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που στηρίξατε , παραμένουν σαν κύρια απαίτηση των εργαζομένων.

Για την ΕΑΣ ( τηλ. επικοινωνίας: 350663 , 350471 , 6932713298 , 6943586235)

Το μέλος του ΔΣ  : Σταύρος Μανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: