Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Δημητρης Γεωργιτσοπουλος·


Δημητρης Γεωργιτσοπουλος·

Η αλήθεια είναι ,πως η ενημέρωση είναι πλήρη παγκόσμια σαν εικόνα ,σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και στα ξεχωριστά, που αφορούν την δική μας χώρα. Κάτι λείπει όμως από όλη αυτή την ταχύτατη και τεράστια σε όγκο πληροφορία, μέτρα-αποφάσεις γιά εμάς χωρίς εμάς- αναλύσεις για το ένα κόμμα για το άλλο- αρχηγία - επιστήμη- παραεπιστήμη κλπ . Αφού είναι κοινή πεποίθηση πως αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν ,δεν είναι υπέρ της ζωής και της ευτυχίας μας, καί το μόνο επι της ουσίας που μένει είναι τα ίδια τα γεγονότα που κάνουν την ζωή όλο πιό δύσκολη.
Σίγουρα λοιπόν κάτι λείπει, κάτι που στην ανθρώπινη εμπειρία, αλλά και την φύση του ανθρώπου, δεν θα έπρεπε να λείπει.
Η Εικόνα και τα συμπεράσματα μας λένε πως ο άνθρωπος είναι σε τραγική ουσιαστικά θέση, και σε αδιέξοδο ύπαρξης. Εμείς εδώ σε αυτήν την μοναδική χώρα- Έθνος, είμαστε από μέσα και από έξω κυκλομένοι από εχθρούς ορατούς και αόρατους, έχουμε καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας τι έρχεται. Φτάνει όμως απλά να μαθαίνουμε τι μας ετοιμάζουν κάθε φορά εις βάρος μας?
Το πως γνωρίζουμε, είναι το μισό της ανθρώπινης φυσικής λογικής, αυτό που δεν υπάρχει πουθενά είναι η λύση, ο τρόπος αντιμετώπισης όλων αυτών, είτε ένα- ένα είτε κάποια μαζί . Η λύση λοιπόν είναι το επόμενο του προβλήματος, που κανείς δεν προτείνει, άρα η αλήθεια είναι στην περίπτωση αυτή μισή, που αυτό επίσης σημαίνει, πως η μισή αλήθεια δουλεύει εις βάρος της αλήθειας, προς όφελος του ψεύδους της εξουσίας, παράγοντας συσκότιση και φόβο.
Οι άνθρωποι που ζούνε στον ζόφο που όλο και θα απλώνεται, θέλουν την ζωή τους.
Η μία λύση είναι η πάρτι μου, και όπου βγεί.
Η άλλη λύση είναι να βρούμε κάποιον-κάποιους ικανούς, να ψηφίσουμε,και έτσι θα βγούμε από το αδιέξοδο.
Όποιος αλήθεια θεωρεί πως υπάρχει διέξοδος από τις δύο πιό πάνω εκδοχές, που η πλοιοψηφία εφαρμόζει , είναι τουλάχιστον αφελής, ο ζόφος είναι για όλους. Στην εποχή που μπήκαμε και την ονόμασαν είδη 4η βιομηχανική επανάσταση ή μετανθρώπινη εποχή, δεν έχει επιστροφή στο 2020 και πίσω η εποχή αυτή και γιά την χώρα μας πέρασε στην ιστορία. Ο καπιταλισμός και η ξέφρενη- άναρχη- ιλιγγιώδης πορεία του, και ο άνθρωπος μαριονέτα- ιδιώτης, οδήγησαν τον πλανήτη σε αυτό το πλήρες αδιέξοδο, παρά το γεγονός της ασύλληπτης ανάπτυξης της τεχνολογίας.
Ανάπτυξη τέτοιου μεγέθους που έχασαν τον έλεγχο οι σημερινοί παγκόσμιοι ισχυροί του χρήματος γιαυτό καί η αναφορά τους στην μετανθρώπινη εποχή.
Γι' αυτούς ο άνθρωπος σήμερα προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους τον πλούτο της ΓΗΣ είναι εμπόδιο- είναι άχρηστοι- παράσιτα.
Ζητείται λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: