Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Δεν ντράπηκαν. Συνδικαλιστές με απαλλαγή από την εργασία αναζητούν επιμίσθιο




Ο ένας είναι ο Κωνσταντίνος Κουλούρης, πρόεδρος του μεγαλύτερου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της χώρας, του ΕΚΑ, γραμματέας του σωματείου του, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας και φυσικά έχει συνδικαλιστική απαλλαγή από τα εργασιακά του καθήκοντα.

Και παρ’ όλα αυτά δέχεται να διοριστεί από τον ΟΣΥ σε τμήμα της επιχείρησης «για να συνεπικουρεί», όπως αναφέρει η απόφαση της Διεύθυνσης Προσωπικού, «τον υπάρχοντα προϊστάμενο του τμήματος».

Kαι εδώ γελάμε δυνατά! Ο έτερος είναι ο Απόστολος Ταυτόπουλος, πρόεδρος του σωματείου του και αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, με συνδικαλιστική απαλλαγή επίσης από την εργασία του. Και γι’ αυτόν η εταιρεία προνόησε να «συνεπικουρεί» τον προϊστάμενό του στο Τμήμα Προγραμματισμού Επισκευών της Διεύθυνσης Επισκευαστικής Βάσης.

Υπάρχει και ένας τρίτος συνδικαλιστής, ο Γ. Δανακούρτης, που κλήθηκε και αυτός να συνεπικουρεί τον «υπάρχοντα προϊστάμενο τμήματος». Εννοείται πως και αυτός έχει συνδικαλιστική απαλλαγή από τα καθήκοντά του, όπως όλο το Δ.Σ. του ΕΚΑ.

Και οι τρεις δέχονται να εξευτελίζουν τη συνδικαλιστική ιδιότητά τους για έναν διορισμό και μια αρπαχτή των 290 ευρώ. Τουλάχιστον ας είχαν την ευπρέπεια να ζητήσουν άρση της απαλλαγής από την εργασία τους.

Αλλά, θα μου πείτε, δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβεβαιώσουν την ευτέλεια ως ασθένεια ανίατη του εργατοπατερισμού. Φαινόμενο που οι διοικούντες τον ΟΣΥ ξέρουν πολύ καλά να κολακεύουν και να επιβραβεύουν. Το ερώτημα είναι: για ποιο πράγμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: