Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ……ΜΑ Ο ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ 27/9/2011

Θέλετε να μάθετε περισσότερα από αυτά που ήδη ξέρετε για τον εξωγήινο Σταύρο Μανίκα; Τον τηλεοπτικό αστέρα του αθέατου κόσμου; Αυτόν που το 2003 ήταν στην πανεργατική, το 2006 ίδρυσε την αγωνιστική συσπείρωση, το 2009 την εργατική αυτονομία και αφού απέτυχε  και μ’ αυτήν ένωσε τις δυνάμεις του με άλλους αποτυχημένους του χώρου δημιουργώντας το συνδυασμό της ΕΑΣ;
Έναν αποτυχημένο γυρολόγο του συνδικαλιστικού κινήματος; Ναι αυτόν που επανειλημμένως  ενώ η κάρτα οροσήμανσης έδειχνε πως εργαζόταν, έκοβε βόλτες στην Ομόνοια; Άραγε όλοι όσοι από τους ομιλητές της συνέλευσης μίλησαν για λαμόγια και κοπρόσκυλα μεμφόμενοι τους συνδικαλιστές, πώς επέτρεψαν σε αυτόν να μιλήσει και να κάνει μάλιστα και προτάσεις; Όλοι αυτοί που δίνουν καθημερινά όλο τους το είναι στο τιμόνι, πώς ανέχτηκαν να βρίσκεται ανάμεσά τους αυτός που τόσο καιρό εμφανιζόταν πως δούλευε, αλλά τελικά μας και τους κορόιδευε; Αυτός λοιπόν όχι μόνο έκανε προτάσεις, αλλά κατάφερε να πάρει με το μέρος του τους εργαζόμενους στην γενική συνέλευση της 26ης Σεπτέμβρη και να γίνει ο καθοδηγητής και μπροστάρης της σημερινής μάζωξης. Να σας γυρίσουμε λίγο πίσω στο 2008; Να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σας; Τα δύο βίντεο που θα δείτε είναι τραβηγμένα την Κυριακή 10/2/2008.
 Να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες νωρίτερα σε Γενική Συνέλευση στη fulgor, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ έκανε πρόταση μομφής για αποπομπή της ΔΑΚΕ από το προεδρείο. Βασική αιτία η συνέντευξη του προέδρου Κομίνη σε υποτιθέμενο φιλοκυβερνητικό δημοσιογράφο, τον οποίο έκανε ο Κουλουμπαρίτσης. Υπό το βάρος αυτών που ακουγόταν στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο, όλες οι παρατάξεις και συνδυασμοί συμφώνησαν σε αυτή την πρόταση μομφής. Η σύνθεση του προεδρείου μέχρι τότε ήταν η εξής :

Πρόεδρος Κομίνης Αλέκος (ΔΑΚΕ)
Α αντιπρόεδρος Φώτης Βασίλης (ΔΑΚΕ)
Β αντιπρόεδρος Χρυσανθίδης Κώστας (ΠΑΣΚΕ)
Γενικός Γραμματέας Λιαγούρης Μιχάλης (ΠΑΣΚΕ)
Οργανωτικός Γραμματέας Λουλακάκης Γεώργιος (ΠΑΣΚΕ)
Ταμίας Κασιμέρης Απόστολος (ΔΑΚΕ)
Έφορος Στάθης Παναγιώτης (ΔΑΚΕ)
Τις επόμενες ημέρες όμως κανένας δεν έκανε πράξη την απόφαση της Γ.Σ. Υποχρεωτικά  λοιπόν πηγαίναμε για ένα νέο προεδρείο ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ.
Οι  δοσοληψίες και τα ταξίματα όμως, ανάμεσά τους και οι συμφωνία που αναφέρεται στα δύο βίντεο, είχαν προχωρήσει και φτάσαμε στο Δ.Σ όπου έγινε η ανατροπή.
Η ΔΑΚΕ σαν πρώτη δύναμη πήρε τον πρόεδρο και όταν ήρθε η σειρά της ΠΑΣΚΕ για τον γραμματέα, ενώ ο Λουλακάκης πρότεινε το Λιαγούρη, ο Κομίνης πρότεινε τον Ντάτση !!! Τον άλλο αποτυχημένο συνδικαλιστή της πανεργατικής, που είχε επιστρέψει στην ΠΑΣΚΕ, είχε εκλεγεί έκτος και είχε αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα με μετάταξη Μάζη. Ο Κομίνης σε πλήρη συμφωνία με τον Ντάτση και τον Μανίκα, τα δύο ιστορικά στελέχη της πανεργατικής, έθεταν την ΠΑΣΚΕ εκτός προεδρείου. Ο Μανίκας που  δύο μήνες νωρίτερα, στις 24/12/2007 από την ιστοσελίδα του agosis.gr, στο άρθρο με τίτλο "καραμπινάτη ατασθαλία", κατηγορούσε Κομίνη και Στάθη για υπαιξέρεση 21.000 €, από τον διακανονισμό των εισιτηρίων του Village, τα ξέχναγε όλα, προκειμένου να πάρει από τον Κομίνη το ταμείο. Ο δε Ντάτσης ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι πήρε, αφού έγινε  σταθμάρχης προτεινόμενος από τη ΔΑΚΕ.
Η σύνθεση του νέου προεδρείου που προέκυψε το Μάρτη του 2008 μετά τις ζυμώσεις εκείνων των ημερών ήταν η εξής:

Πρόεδρος Κομίνης Αλέκος (ΔΑΚΕ)
Α αντιπρόεδρος Τσαλκούτης Γιώργος (ΠΑΣΚ)
Β αντιπρόεδρος Φώτης Βασίλης (ΔΑΚΕ)
Γενικός Γραμματέας Ντάτσης Γεώργιος (ΠΑΣΚΕ)
Οργανωτικός Γραμματέας Στάθης Παναγιώτης (ΔΑΚΕ)
Ταμίας Μανίκας Σταύρος ( ΕΡΓΑΤ. ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ )
Έφορος Κωνσταντινίδης Χαράλαμπος (ΠΑΣΚ)

Το χατίρι του ψευτοεπαναστάτη Μανίκα είχε γίνει. Βουρ στο ταμείο λοιπόν.
Τα όσα ακούγονται στα δύο βίντεο, είναι μέρος από τη συμφωνία του Μανίκα με τον Κομίνη και τον Κασιμέρη, ώστε να πειστεί ο τελευταίος να αφήσει στον πρώτο το ταμείο με αντάλλαγμα τι άλλο; Την ψήφο του. Γιατί άραγε ενδιαφερόταν ο Μανίκας για το ταμείο; Αυτό ας το σκεφτούν αυτοί που τον ακολούθησαν χθες, και όσοι σήμερα τον είχαν καθοδηγητή τους στη μηχανοκίνητη πορεία.

Πρώτο βίντεο
Ο Μανίκας (που εκείνη την εποχή ήταν συνδικαλιστής της αγωνιστικής συσπείρωσης)  ακούγεται να κλείνει συμφωνία με τον Κομίνη και τον Κασιμέρη. Ακούγεται  ο Κασιμέρης να λέει πως : «αυτό που κάνω είναι πολύ μεγάλο» -το να παραιτηθεί δηλαδή από το ταμείο – και ο Μανίκας να απαντά : «είναι θυσία». Γιατί ρε μάγκες τόση πρεμούρα για το ταμείο;
Στη συνέχεια και αφού ο Μανίκας τους εγγυήθηκε τρεις φορές – τι άραγε; -  υποδεικνύει και την ημερομηνία που θα παρουσιαστεί το σχετικό έγγραφο(της στήριξής του στον Κομίνη). Σε ερώτηση του Κομίνη: « τι ημερομηνία να βάλουμε εκεί που λέει σήμερα;» και ενώ Κομίνης και Κασιμέρης ψάχνουν πόσο είχε την Παρασκευή (8/2/2008), ο γάτος Μανίκας τους λέει : «μία ημέρα μετά την αυριανή- άρα μετά τις 11/2/2008 - για να μην πουν ότι με δωροδόκησες». Συμφωνούν λοιπόν και συνεχίζοντας φτιάχνουν το χαρτί για τις 12/2/2008 όπως ακούγεται ο Κομίνης, πιστός στις προσταγές του τριτεγγυητή του. Ακούγονται στο τέλος να προσπαθούν να αλληλοπεισθούν, πως δεν θα αδειάσει ο ένας τον άλλον. Μεταξύ κατεργαρέων να υπάρχει και ειλικρίνεια.
   


  
Δεύτερο βίντεο
Ο Μανίκας δηλώνει, πως δεν ενδιαφέρεται να βγάλει 2 ή 3 έδρες – καμία τελικά δεν έβγαλε, ούτε το δικό κουκί βρήκε μέσα – αλλά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αλλάξει τα πρόσωπα. Προσπαθεί να πείσει και τους δύο, πως σε δέκα βασικά σημεία μπορούν να συνεργαστούν. Βέβαια αν βάλουν μυαλό, όπως τους λέει. Τι να εννοεί άραγε; Να τον διατηρήσουν ταμία; Γιατί όμως; Κάνουν και τα σχέδιά τους για εκλογές το Μάη. Δεν τους κάθισε.
Εδώ το υλικό τελειώνει και δεν ξέρουμε τι άλλο είπαν. Καταλάβαμε όμως ποιος είναι αυτός ο «άμεμπτος» που θέλησε να κάνει κριτική σε παρατάξεις και προεδρείο στη χθεσινή Γ.Σ. Να τον χαίρονται όσοι τον ακολουθούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που έγραψε τα παραπάνω είναι ανεγκέφαλος (με επιλεκτικη μνημη) πασκιτης . Ο Μανικας ανέλαβε ταμίας το Φλεβάρη του '08 και παρέλαβε απο Σιορικη . Ο Κασιμερης παρεδωσε στο Σιορικη το Ταμειο τον φλεβαρη του '07 αφου αντικατασταθηκε υστερα απο προταση μομφης που εκανε κατα Κομινη και Λιαγουρη . Τα βίντεο δείχνουν τη προσπάθεια του Μανικα να πείσει τους δυο να τα βρούνε μετα την διαγραφή Κασιμερη απο τη ΔΑΚΕ (χαζομαρα του Μανικα) Ξανά έγινε ταμίας ο Μανικας τον Ιούλη με ψήφο και σε κοινό προεδρείο με ΠΑΣΚΕ (εκει τους έκανε δεν τους βρωμαγε) όπου έγραψε στο αποκρυφο της απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για αποπομπή ΔΑΚΕ απο προεδρείο και αφού η ίδια την είχε καταγγείλει για μειοδοσια έναντι του κλάδου !! Επισης ξεχνας οτι τον Μαζη τον εξαγορασε ο Κομινης (τετοιοι ειστε) και στη θέση του ήρθε ο Ντατσης όπου πήγατε με πλαστή παραίτηση (Λουλακακης) να τον φάτε για να φέρετε τον απόφοιτο δημοτικού τμηματαρχη Σκολο (αυτος διαχειριζεται σημερα τις τυχες μας!!!! ) στο Συνδικατο .Ξεχνάς καλοταισμενε πασκιτακο να αναφερθεις στα πολιτιστικά των Χριστουγέννων του '08 όπου η παράταξη σου έκανε (μαζί με ΔΑΚΕ ) πάρτυ (θέατρα) Σε ότι αφορά τη παρουσία Μανικα στις πορείες έχεις κοινά επιχειρήματα με τη διοικηση. Εξάλλου λαμογιο του σκολου όταν οι εργαζόμενοι είναι στις πορείες εσύ είσαι απέναντι απο το γκαράζ και μεθοκοπας. Αλητακο του Βοτανικού δε θα μπορείς να κρυφτεις σε λίγο καιρο . Φυλαξου …