Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Eίσοδο ιδιωτικών εταιρειών σε Αστικές συγκοινωνίες


Η συγκυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) υλοποιώντας τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ) προωθεί την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο δίκτυο της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας...


Σε πρώτη φάση ετοιμάζει παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ για την καλύτερη τάχα εξυπηρέτηση των επιβατών και την εκχώρηση τμημάτων τεχνικής υποστήριξης.

Στόχος τους είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση.

Για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων, όπως την ειδικότητα με υποχρεωτικές μετακινήσεις (διευθυντικό δικαίωμα), για την κάλυψη κενών θέσεων που η πολιτική τους δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και την εφεδρεία.

Καταγγέλλουμε την επιστράτευση, την τρομοκρατία και την καταστολή με τα ΜΑΤ, που είναι σε μόνιμη βάση απέναντι από τους εργαζόμενους στην εφαρμογή του δόγματος Νόμος και Τάξη. 


Αυτή η αντεργατική πολιτική δεν αντιπαλεύεται με σπασμωδικές ενέργειες, η οργή μας να γίνει οργάνωση αγώνα με τη συμμετοχή ΟΛΟΥ του κλάδου στις αστικές συγκοινωνίες και τους εργαζόμενους όλης της χώρας που πλήττονται το ίδιο.

Τώρα Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων με ενιαία δράση στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε για:

- ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ & ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ.

- ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ 31/12/2009.

- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΣΕ & ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. 

- ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

- ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Αστικών Συγκοινωνιών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΌΛΑ ΑΥΤΑ .ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ .