Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΟΣΜΕ: Εκβιασμός από ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σε εργαζόμενους για περαιτέρω μείωση μισθών

ΟΣΜΕ: Εκβιασμός από ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σε εργαζόμενους για περαιτέρω μείωση μισθών

Σοβαρές καταγγελίες ως προς τον τρόπο που ζητούν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από τους εργαζομένους τους να αποδεχτούν περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς τους, αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου της, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλδας (Ο.Σ.Μ.Ε).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΟΣΜΕ, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης «κατά το τελευταίο διάστημα επιδιώκουν ακόμα μεγαλύτερες μισθολογικές μειώσεις, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους ατομικά να υπογράψουν “υπεύθυνες δηλώσεις” με τις οποίες θα δηλώνουν ότι αποδέχθηκαν περαιτέρω μειώσεις ύψους 10%».
«Για τον εξαναγκασμό των εργαζομένων να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, όπως ευθείες απειλές για υποβάθμιση και για απόλυση», συνεχίζει η ΟΣΜΕ.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, κανείς δεν υποχρεούται να συναινέσει σε μείωση των αποδοχών του.
«Όλα αυτά συμβαίνουν κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η οποία πάντα αποτελεί μια εξαιρετική περίοδο κερδοφορίας για τα ΚΤΕΛ και ειδικά φέτος που τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε εξώδικες επιστολές για τις «απειλές και τον εκφοβισμό που υφίστανται», ενώ και η ΟΣΜΕ έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλοντας αυτές τις μεθόδους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: