Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Οι απολύσεις συνεχίζονται στα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με καταγγελίες της ΟΣΜΕ



Συνέχιση των απολύσεων στα ΚΤΕΛ καταγγέλλει η ΟΣΜΕ. Όπως αναφέρεται σχετικά, «ενώ η νομιμότητα της απελευθέρωσης των απολύσεων στα ΚΤΕΛ, βάσει του Μνημονίου εκκρεμεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και ενώ αναμένονται νομοθετικές πρωτοβουλίες από τη νέα κυβέρνηση για τη κατάργηση του πδ 94/2014, εργοδότες σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να απολύσουν προσωπικό αναιτιολόγητα.

Δυστυχώς και νέα απόλυση οδηγού σημειώθηκε στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, μετά από 14 χρόνια δουλειάς και χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος από αυτούς που προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού ΚΤΕΛ.

Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και αδιανόητης μεθόδευσης από το ΚΤΕΛ Αρκαδίας και το Γραφείο Γενικού Τουρισμού ΚΤΕΛ Αρκαδίας, τα οποία, προκειμένου να αντικρούσουν καταγγελία που υπέβαλε το τοπικό σωματείο στην Επιθεώρηση Εργασίας, καλούν ατομικά κάθε εργαζόμενο και απαιτούν να υπογράψει δήλωση διάψευσης της καταγγελίας και αποδοχής ως νομίμων όσων έχει καταγγείλει το σωματείο σχετικά με τη μη χορήγηση ημερών ανάπαυσης όπως ορίζει ο νόμος και τη μη καταβολή προκαταβολής μισθού όπως ορίζεται στις κλαδικές μας ρυθμίσεις.

Οι ενέργειες αυτές του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, οι οποίες επιβεβαιώνουν πανηγυρικά όσα έχουμε καταγγείλει ως προς τον εκφοβισμό που ασκείται στους εργαζομένους, ιδίως στους οδηγούς, προκειμένου να υπερβαίνουν τα χρονικά όρια απασχόλησης εις βάρος της οδικής ασφάλειας, έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Υπουργείο Εργασίας, από το οποίο ζητάμε την άμεση αποκατάσταση του καθεστώτος απολύσεων του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ, το οποίο πραξικοπηματικά τέθηκε εκποδών τον περασμένο Αύγουστο με το πδ 94/2014.

Όσοι εργοδότες σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την παρούσα συγκυρία και απολύουν αναίτια, θα πρέπει να ξέρουν ότι όλες οι απολύσεις θα ελεγχθούν δικαστικά ως προς τη νομιμότητά τους, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει νομολογία και υπό το πρίσμα του ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος που εξυπηρετεί η εργασιακή ασφάλεια στα ΚΤΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: