Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ενότητα: Απέχουμε από τον αυτοεξευτελισμό διορισμού διοίκησης στη ΓΣΕΕ



Πρόταση έξι σημείων για την άρση του αδιεξόδου στη Συνομοσπονδία
Σε καμία διαδικασία διορισμού διοίκησης στη ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει η ΕΝΟΤΗΤΑ επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Τάσος Γκιάτης η οποία καλεί όλες τις παρατάξεις να απέχουν από τέτοιες διαδικασίες που συνιστούν αυτοεξευτελισμό.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά «Η παράταξη μας δεν πρόκειται να παρέμβει και να εμπλακεί σε διαδικασίες διορισμού διοίκησης στη ΓΣΕΕ. Δεν παλεύουμε για μια καρέκλα. Δεν είναι στόχος μας η συμμετοχή μας σε όργανα διοίκησης μέσω δικογράφων και δικαστικών αποφάσεων. Ακόμη κι αν κάποιο μέλος μας αγνοήσει αυτόν τον κανόνα αρχής είναι αυτονόητο ότι δεν θα έχει θέση στην ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ αναρωτιέται αν κάποιοι «θέλουν αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της καταστροφής και της απαξίωσης βλέποντας την πραγματική σημερινή θλιβερή εικόνα να την δουν ως ευκαιρία επανίδρυσης, ανασυγκρότησης και πραγματικής αλλαγής με όρους συνεννόησης και κυρίως διαφάνειας; ή θα φτάσουν στον πλήρη εξευτελισμό συνωστιζόμενοι έξω από το πρωτοδικείο Αθηνών για να διοριστούν, μέσω ενός δικογράφου, ως μέλη μιας διοίκησης τα ίδια πρόσωπα για να συνεχίσουν να παριστάνουν για λίγους μήνες ακόμη τους εκπροσώπους των εργαζομένων μέσα από το κουφάρι που έχει την επωνυμία ΓΣΕΕ».
Ταυτόχρονα προτείνει άμεσα όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, ακόμη και οι τάσεις που υπάρχουν στη ΓΣΕΕ, να προσέλθουν σε μία κοινή συνεδρίαση, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και τις εντάσεις και να αποφασίσουν:

- Κοινά αποδεκτή προσωρινή διοίκηση από νέα πρόσωπα που προέρχονται από τις πραγματικές μεγάλες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.
- Εκκαθάριση του μητρώου μελών της ΓΣΕΕ με διαφάνεια και συναίνεση χωρίς προσχηματικές πλειοψηφίες.
- Κατάθεση από όλους τους συνέδρους βεβαίωσης ετήσιας μισθοδοσίας (από εργοδότη) και βεβαίωση κράτησης μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών ώστε να αποκλειστούν οι σύνεδροι που παριστάνουν τους εργαζόμενους ενώ χρόνια τώρα είναι συνταξιούχοι, ή απλώς εισοδηματίες χωρίς να εργάζονται.
-Κατάθεση βεβαίωσης του επιχειρησιακού σωματείου που είναι μέλη ώστε να αποκλειστούν όσοι δεν εκλέγονται στο χώρο εργασίας τους αλλά εμφανίζονται ως αντιπρόσωποι από σωματεία σφραγίδες.
- Κοινή πρόταση για καταστατικές αλλαγές που οδηγούν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΓΣΕΕ.
- Ενημέρωση και απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά της ΓΣΕΕ και τους τρόπους χρηματοδότησης των Εργατικών Κέντρων και των οργάνων διοίκησης (ΙΝΕ κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: