Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ Ε.ΘΕ.Λ Π.ΡΑΛΛΗ. Vaggelis Tsagkas

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ......!!!!

ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ -ΦΙΣΕΣ
ΠΛΆΤΕΣ Ό ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΣ ΛΑΌΣ ΓΙΆ ΤΆ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΌΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΏΝ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΠΟΤΈ!!! 《ΜΆΣ ΤΌ ΕΠΙΒΆΛΕΝΕ 》
Ό ΜΙΣΘΌΣ ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ, Ό ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌΣ
ΔΕΝ ΒΓΑΊΝΕΙ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΥΣ.
ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!
ΜΈ ΑΣΦΆΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ!!!
Ή ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΚΑΤΑΚΤΙΈΤΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΊΖΕΤΑΙ !!!!
ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΟΡΑ!!!
Ό ΝΌΜΟΣ 4354/2015 ΑΘΡΟ 16
Τό ΕΝΙΑΊΟ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΟ.
Ή ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΜΑΣ ΈΒΑΛΕ ΣΤΟ ΕΝΙΑΊΟ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΟ ΜΠΉΚΕ ΣΈ ΙΣΧΎ ΚΑΙ ΈΦΕΡΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΈΣ ΜΕΙΏΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΎΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΊΩΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ.
Ή Νέα Δημοκρατία έβαλε σε εφαρμογή την
Πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας από 1/1/2013, περικοπές κατά 50% στις αποζημιώσεις και περικοπές στους βασικούς μισθούς γενικών γραμματέων υπουργείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος για την διαδικασία εφαρμογής των περικοπών στα μισθολόγια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
Το Ενιαίο μισθολόγιο ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν
μέχρι σήμερα και υιοθετεί ένα μεικτό σύστημα αποδοχών, βάσει του οποίου η μισθολογική
εξέλιξη κάθε υπαλλήλου συναρτάται με τη χορήγηση (βαθμού) και συνεπώς,
συνδέει πλέον το (βαθμό) που κατέχει κάθε φορά ό υπάλληλος με τον αντίστοιχο
μισθό με βάση το Βαθμολογιο των υπαλλήλων.
ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΆ ΤΟΎ
2015 κυβέρνηση τού ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε
ΤΟ ΝΌΜΟ 4354/2015 ΑΘΡΟ 16
Και με άφξισεις μαμούθ για προϊστάμενους ΔΥΕΦΤΙΝΤΗΝΤΑΔΕΣ κ.τ.λ...
Η κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία το 2019
Ειλοποιοισε αυτή την ενέργεια
Έλεως ΠΙΑ με αυτό το καταρτισμένο €€€
Ή εργαζόμενη δεν είναι ή λήγει?
είναι Πολύ περισσότερη !!
Στους προϊσταμένους οργανικών μονάδων καταβάλλεται, για όσο χρόνο ασκούν τα καθήκοντά τους, μηνιαίο επίδομα θέσης ευθύνης οριζόμενο, κατά βαθμίδα θέσης, ως εξής:
(α) Προϊστάμενοι Διοίκησης:
(αα) Γενικοί και Υπηρεσιακοί Γραμματείς: χίλια τετρακόσια (1.400) ευρώ.
αβ) Αναπληρωτές Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείου, χίλια εκατόν πενήντα (1.150) ευρώ.
αγ) Υπάλληλοι της κατηγορίας Ειδικών Θέσεων 1 ου και 2ου βαθμού, εξακόσια (600) και πεντακόσια πενήντα (550) ευρώ αντίστοιχα.
αδ) Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, χίλια (1.000) ευρώ.
αε) Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Διευθυντές των ιδιαίτερων γραφείων των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων, τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ.
αστ) Προϊστάμενοι Υποδιευθύνσεων, τριακόσια πενήντα (350) ευρώ.
αζ) Προϊστάμενοι Τμημάτων, διακόσια ενενήντα (290) ευρώ.
αα) Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, εννιακόσια (900) ευρώ.
ββ) Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πεντακόσια πενήντα (550) ευρώ.
γγ) Οργανωτικοί Συντονιστές των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ.
δδ) Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, τριακόσια πενήντα (350) ευρώ.
ΓΙΑ ΤΟ «ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προωθεί το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων (ΜΚ), που αφορούν τη μισθολογική αποτίμηση των χρόνων υπηρεσίας κάθε δημοσίου υπαλλήλου, (παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 4354/2015), η κυβέρνηση έστησε ολόκληρο επικοινωνιακό παιχνίδι κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος», «υλοποίηση των δεσμεύσεών της απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους»
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το νόμο 4354/2015, διατήρησε αυτό το καθεστώς και για τη διετία 2016 - 2017, παρακρατώντας ένα μέρος (περίπου 300 ευρώ το χρόνο) από το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι όλοι μας ως εργαζόμενοι υπάλληλοι από το ξέσπασμα οικονομικής κρίσης, έχουμε χάσει περίπου 6 μισθούς: Δύο μισθούς από την περικοπή 13ου και 14ου μισθού, 1 μισθό από το πάγωμα 1 μισθό από την περικοπή όλων των επιδομάτων (πλην οικογενειακού, θέσης και ειδικών συνθηκών), πάνω από 1 μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου και 1 μισθό από τα νέα χαράτσια (1% υπέρ ΤΠΔΥ, 2% υπέρ Ταμείου Αλληλεγγύης, 1% έκτακτη εισφορά για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ ή 2% για πάνω από 20.000 ευρώ). Ολα αυτά μάλιστα χωρίς να υπολογιστούν η αύξηση του ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, συνολικά η φοροληστεία, η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης.
ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ
Ένα μισθολογικό κλιμάκιο ισοδυναμεί περίπου με 22 - 25 ευρώ καθαρά κάθε μήνα, ποσό το οποίο ενσωματώνεται στο βασικό μισθό.
Στους εργαζόμενους της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) χορηγείται ένα ΜΚ κάθε 3 χρόνια. Στους υπαλλήλους των κατηγοριών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) όπου ανήκουν και οι εκπαιδευτικοί χορηγείται ένα ΜΚ κάθε 2 χρόνια.
Η κυβέρνηση λοιπόν δεν κάνει καμία χάρη σε κανέναν εργαζόμενο υπάλληλο με το ξεπάγωμα των Μ.Κ. Απλά εφαρμόζει έναν δικό της νόμο, τη στιγμή που αυτό το ξεπάγωμα απορρέει από τις ίδιες τις διατάξεις του άρθρου 26 του μισθολογίου - φτωχολογίου για το Δημόσιο (ν. 4354/2015), όπου ρητά ορίζεται ότι η 31η/12/2017 είναι η τελευταία μέρα αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων.
Με τις διατάξεις του ίδιου άρθρου ξεκαθαρίζεται επίσης ότι δεν προσμετράται ο εργασιακός χρόνος της διετίας 2016 - 2017 στη μισθολογική ωρίμανση. Ετσι, με το ξεπάγωμα από 1/1/2018 κάθε υπάλληλος ουσιαστικά ξαναρχίζει από το μηδέν. Του αναγνωρίζεται μόνο ο όποιος πλεονάζων χρόνος προέκυπτε από την κατάταξή του σε κλιμάκιο από τις 31/12/2015, μέρα εφαρμογής του μισθολογίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (ν. 4354/2015).
Για παράδειγμα, αν στις 31/12/2015 ένας υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ είχε καταταγεί στο ΜΚ 4 και «περίσσευαν» 3 μήνες (πλεονάζων χρόνος), αυτό σημαίνει ότι θα συμπληρώσει την απαιτούμενη διετία και θα πάρει το επόμενο ΜΚ (5) την 1/10/2019. Σίγουρα δεν θα το πάρει την 1/1/2018, όπως αφήνεται να εννοηθεί... Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων υπαλλήλων δεν θα δει καμία αύξηση στους μισθούς από 1/1/2018, ενώ αρκετοί έχουν ήδη υποστεί και μειώσεις.
Μόνο δύο πολύ μικρές κατηγορίες υπαλλήλων θα δουν μια ορισμένη αύξηση αποδοχών από την ενεργοποίηση της μισθολογικής εξέλιξης: α) Οσοι εργαζόμενοι υπάλληλοι απέκτησαν τίτλο σπουδών (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) μέσα στη διετία 2016 - 2017, υπό την ταυτόχρονη προϋπόθεση ότι δεν λαμβάνουν «προσωπική διαφορά» και β) όσοι νεοδιόριστοι!!! (Αλήθεια υπάρχουν; Και πόσοι είναι αυτοί;) έκαναν αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας μέσα στη διετία 2016 - 2017, όταν τα κλιμάκια ήταν παγωμένα.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Χορήγηση αύξησης σε περίπτωση που προκύπτει βασικός μισθός υψηλότερος από αυτόν που ελάμβανε ο υπάλληλος στις 31,12.2015 σε σχέση με την κατάταξή του στο νέο μισθολόγιο (Ν. 4354/2015) και μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία
Σε περίπτωση που από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου 4354/2015 προκύπτει βασικός μισθός υψηλότερος από αυτόν που ελάμβανε ο υπάλληλος στις 31,12.2015, η αύξηση που προκύπτει χορηγείται σε ισόποσες δόσεις σε χρονικό διάστημά τεσσάρων (4) ετών. Σε αυτήν την περίπτωση οι λοιπές τακτικές μηνιαίες αποδοχές του υπάλληλου, πλην του βασικού μισθού, συγκρίνονται με τη διαδικασία της παραγράφου 1. Τυχόν αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης καταβάλλεται στο ακέραιο.// (παρ 2 άρθρο 27 Ν. 4354/2015)ΓΙΑ την υλοποίηση του//
Έχουμε και λέμε τον εργάτη τον έχουν χωρίσει σε δύο ταχυτήτων.
4354 το ενιαίο μισθολόγιο
Ίδια δουλειά, ίδια Χρόνια, διάφορετικους μισθούς ,
Ή 30 χρόνια εργασίας ΟΔΗΓΌΣ 55 χρόνον,
Και σου έρχομαι 35 χρόνον 10 εργασίας και έχω βγάλει το Πολυτεχνείο περνώ περισσότερα.
Και πέρνει αύξηση και αυτός και ολλοι εμείς οι απλοί εργάτες σε 4 χρόνια θα δούμε την ειλοποίησης της αύξησης.
Δηλαδή ( 1 )ΟΔΗΓΌΣ εργάτης (2)Οδηγός προϊστάμενος του εαυτού του? (3)προϊστάμενοι γραφείο κινήσεις κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ.
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ»
Η «προσωπική διαφορά» είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο μπήκε πλαφόν 25% στις μειώσεις των μισθών : Αν π.χ. ο μισθός ενός εργαζόμενου υπαλλήλου μειώθηκε με την ενταξή του στο νέο μισθολόγιο κατά 32%, αυτή η υπερβάλλουσα μείωση ύψους 7% πάνω από το 25% επιστρέφεται στον υπάλληλο ως «προσωπική διαφορά». Στην περίπτωση υπαλλήλων που λαμβάνουν «προσωπική διαφορά», το ξεπάγωμα των ΜΚ οδηγεί σε μειώσεις, καθώς η χορήγηση του ΜΚ γίνεται σε βάρος της «προσωπικής διαφοράς» (δηλαδή ανεβαίνει ο βασικός μισθός και μειώνεται ισόποσα η «προσωπική διαφορά»), ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και οι κρατήσεις. Δηλαδή οι μεικτές αποδοχές μένουν ίδιες αλλά οι καθαρές μειώνονται!
Για τέτοιες αυξήσεις έχει το θράσος να μιλάει η κυβέρνηση...
Τι μισθό λαμβάνουν στο ιδιωτικό και δημόσιο υπάλληλοι σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο.
Τα μισθολογικά κλιμάκια των κατηγοριών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης(Υ.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(Δ.Ε.) καθώς και τα έτη μισθολογικής ωρίμανσης , έτσι όπως αυτά ισχύουν σήμερα, με το Νομο 4354/2015 (ενιαίο μισθολόγιο), συνολικά στο Δημόσιο σε ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
Τι θα γίνει με τα αναδρομικά
Το κόστος των αναδρομικών έχει αποτυπωθεί σε οικονομική ανάλυση από το υπουργείο Εργασίας και εκτιμάται ότι για ένα έτος το ποσό είναι 4,4 δισ. ευρώ, ενώ για όλη την περίοδο των περικοπών, δηλαδή από 1/1/2013 ως και το 2018, το ποσό ανέρχεται στα 24 δισ. ευρώ.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθούν με δόσεις τα αναδρομικά ενός έτους που αντιστοιχούν στις περικοπές Δώρων κύριων και επικουρικών συντάξεων και στις μειώσεις από τους νόμους 4051, 4093 καθώς και από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ). Από εκεί και πέρα όσοι δικαιώνονται δικαστικά θα έχουν περισσότερα αναδρομικά.
Η κυβέρνηση θεωρεί το "κόστος υψηλό -ακόμη" και με δόσεις- και δεν αποκλείεται να περιοριστεί μόνο στην επαναφορά των Δώρων σε συντάξεις και μισθούς, αλλά με πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που καταργήθηκαν, γιατί το μόνο που τη δεσμεύει από τις δικαστικές αποφάσεις είναι να επαναφέρει τα Δώρα, όχι όμως κατ’ ανάγκη στα 800 ευρώ για τους συνταξιούχους και στα 1.000 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά μπορεί να τα νομοθετήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, όπως λένε έγκριτοι νομικοί.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: